Do Sparty se vrací Adam Polášek

Po necelém roce se vrací do kádru Sparty Adam Polášek! Devětadvacetiletý bek tak načne již pátou sezonu ve sparťanském dresu. S jediným pražským extraligovým klubem uzavřel kontrakt do konce sezony.

„S Adamem jsme byli v kontaktu už v létě, měl zájem u nás hrát, ale poté se pro něj ještě objevila šance na zahraniční angažmá. My proto přivedli Davida Němečka, který se ukázal jako skvělá posila. Adamovi zahraniční angažmá nevyšlo, proto kývl na měsíční nabídku Vítkovic. Vzhledem ke zraněním, která nás v obraně trápila, a dalšímu zkvalitnění obrany, jsme se po ukončení jeho dočasného působení ve Vítkovicích domluvili na angažmá do konce sezony,“ říká sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Na listině zraněných obránců je aktuálně Milan Jurčina, který by se mohl vrátit na začátku roku 2021. Podobné vyhlídky jsou také s Tomášem Pavelkou a Radkem Jeřábkem.

„Když jsem ze Sparty odcházel, říkal jsem fanouškům, že věřím, že se ještě uvidíme. Ve Spartě se cítím jako doma, mám rád zdejší prostředí, dlouhodobě žiju v Praze a těším se do sparťanské kabiny, ze které se mi v uplynulé sezoně neodcházelo úplně lehce,“ připomíná Adam Polášek.

Ten nejen s Jaroslavem Hlinkou odehrál ve Spartě několik sezon. „Fanouškům Sparty jej není třeba příliš představovat. Poly je velice kvalitní obránce, který umí přitvrdit i pomoci ofenzivě. S většinou hráčů se zná, nemám pochybnosti o tom, že opět skvěle zapadne do kabiny a pomůže nám ustálit výsledky,“ dodává Hlinka.

Marek Táborský | Tiskový mluvčí, HC SPARTA PRAHA,

Foto: Vladimír Koča