Sparta proti Celtiku bere jen výhru!

Trenér Václav Kotal kriticky hodnotil poslední dvě ligová vystoupení svých svěřenců, přesto na tiskové konferenci před zápasem proti Celticu řekl, že věří, že mužstvo se poučilo.

„Všichni jsme pod tlakem, to k fotbalu patří. Je otázka, jak to hráči zvládnou, Celtic je kvalitní tým, hrají dlouho ve stejné sestavě. Bude to těžké utkání, tak jako ve Skotsku. Rozhodne efektivita útočné fáze a organizace obranné hry. Věřím, že si hráči uvědomí, že dobré bránění je pro úspěch v Evropské lize nezbytné,“ dodal Kotal.

„Dokážu si představit situaci trenéra Celtiku, že musejí vyhrát, jinak vypadnou z Evropské ligy. My jsme ale prakticky ve stejné situaci, také máme povinnost vyhrát, pokud chceme postoupit. Takže to jako naši výhodu nevnímám. Tlak fanoušků je všude velký, patří to k tomu. Přicházejí dobré i horší chvíle. Vždycky je to pak o síle mužstva, jak se s tím dokáže vypořádat,“  řekl Kotal.

„K dnešnímu dni nezdravotní stav kádru, o jednoho hráče lepší, Dávid Hancko již trénuje. Pokud se vyjádří, že bude připraven, tak by měl nastoupit. Připravujeme se na každé utkání zodpovědně, realizace pak je na hráčích. Až samotné utkání nám ukáže, jak to bude. Věřím, že Hanci je tím hráčem, který by mohl mužstvo zklidnit. Ale musí to být práce celého týmu, organizace celé defenzivy. Vzhledem k výsledkům budou změny v sestavě a rozestavení, tak uvidíme, co nám to přinese,“ informoval Kotal a dodal,“ ale Individuální chyby z lavičky moc neovlivníte. Je to v hlavách hráčů. Pokud si sami neuvědomí, že základem je bezpečnost v obraně, tak je to složité. Věřím, že jsme si to vybrali v posledních zápasech a podáme celkově lepší výkon.“

„Způsob hry by se změnit neměl, chceme hrát stejně jako v Glasgow. Bude důležité, v jaké sestavě a rozestavení nastoupí Celtic, na to budeme reagovat. Avizují ofenzivní zápas, tak jsem na to zvědavý. Celtic řadím mezi velmi kvalitní týmy a my musíme hlavně dbát na bezpečnou obranu. Chceme udržet efektivitu, aby nám protiútoky fungovaly podobně dobře. S Budějovicemi jsme měli 27 střeleckých pokusů, takže ta nízká efektivita nás shodila. Věřím, že teď navážeme spíš na zápas ve Skotsku,“ naznačil taktiku.  

Čtsa, zdroj: www.sparta.cz