Česká reprezentace nedokázala proti Němcům skórovat!

Česká fotbalová reprezentace nastoupila do přípravného zápasu v Lipsku s Německem s několika změnami v základní sestavě. Příležitost dostali hráči, kteří si připsali do své fotbalové kariery, první start za českou reprezentaci.

Rovněž v německém týmu došlo ke změnám, zejména scházelo několik výborných posil, například z Bayernu Mnichov a dalších německých klubů, důvodem bylo, aby si odpočinuli po nedělní bundeslize před dvěma důležitými zápasy v Lize národů. Utkání nakonec skončilo výhrou domácího celku 1:0, autorem gólu byl  Gian-Luca Waldschmidt. 

Utkání začalo, oboustranně rychlými protiútoky, které ale převážně končily před velkým vápnem, nepřesnou přihrávkou, nebo ztrátou míče, přesto si Češi vypracovali šanci po chybě domácí obrany, když na centr Matěje si naběhl Dočkal k levé tyči, který se snažil skórovat, ale míč skončil za postranní čárou.

Naopak domácí se dostali po hezké kombinaci ve 13. minutě do vedení, kdy odražený míč poslal Max z levé strany před branku a nabíhajícího Waldschmidta, který z malého vápna nedal gólmanu Pavlenkovi žádnou šanci 1:0.

Po inkasovaném gólu přidali Češi na důrazu, domácí tým dostali pod tlak, vypracovali si několik brankových šancí, které ale nedokázali zúročit.      

Po půlhodině se obraz hry změnil ve prospěch českého celku, ale scházela finální přihrávka, naopak domácí hráči z herní aktivity neslevili a moc nescházelo, aby navýšili vedení, jenže jejich snahu hostující obrana, bez problémů odvracela.

Ve 40. minutě po centru Dočkala, ten našel ve vápně volného Krmenčíka, který se snažil bez přípravy vyrovnat, ale míč skončil v náručí brankáře Trappa.

V závěru prvního poločasu se nic podstatného nestalo a tak domácí hráči odcházeli do kabiny spokojeně.

Do druhého poločasu provedl trenér Šilhavý změny v sestavě, do zálohy Souček, Jansta, na hrot útoku Vydra.

Hned v úvodu se snažil po přihrávce Kopice skórovat z velkého vápna Dočkal, jeho střelu zlikvidoval brankář Trapp.

Domácí odpověděli po několika minutách po ztrátě Čechů při rozehrávce v polovině hřiště, ale následný rychlý přechod před velké vápno, skončil rohem.  Poté se snažil prosadit po úniku střídající Vydra z poloviny hřiště, ale jeho snahu o vyrovnání odvrátil domácí obránce.

Češi se neustále snažili otočit vývoj zápasu na svoji stranu, jenže domácí hráči, jakýkoliv pokus odvrátili a odpověděli rychlým přenesením míče na hranici velkého vápna, většinou bez gólového zakončení.  

Češi v 68. minutě střídají, na posílení ofenzivy se zapojil Král a Darida, ze hry odešel kapitán Dočkal a obránce Novák.

 V 77. minutě kopali domácí z 25. metrů přímý kop po faulu Brabce, centrovaný míč vyrazil brankář Pavlenka na hranici velkého vápna, následná střela Amiri, z voleje těsně minula spojnici tyče a břevna.

V 82. minutě se dostal do vyložené šance Vydra po centru Jansta z levé strany před branku, který se snažil uvolnit přes dva bránicí obránce, jenže se neprosadil.  Následná střela Vydry z velkého vápna minula levou tyč.

Aspoň o vyrovnání se snažil v závěru zápasu po hrubé chybě domácích velice aktivní Souček, místo aby se trefil do sítě, tak jeho střela skončila za postranní čárou.

Češi se nakonec i v nastavení pořád snažili skórovat, takže německého soupeře natlačili před vlastní branku, jenže scházela v rozhodujícím okamžiku střelecká úspěšnost a gólové zakončení.

Český tým prohrál s Německem potřetí za sebou a posedmé z devíti vzájemných zápasů. V dalším zápase se svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého představí v neděli v Plzni v Lize národů proti Izraeli. O tři dny později ve středu opět v Lize národů, rovněž v Plzni se Slovenskem.  

Trenér Jaroslav Šilhavý, Antoním Barák, Václav Vejmelka, Václav Černý po utkání:

Německo – ČR 1:0 (1:0)

Branka: 13. Waldschmidt. Rozhodčí: Treimanis – Gudermanis, Spasjonnikovs (vš. Lotyšsko). ŽK: Souček. Bez diváků

Německo: Trapp – Tah, Koch, Rüdiger – Baku, Neuhaus, Gündogan (46. Dahoud), Max (69. Schulz) – Hofmann (20. Amiri), Waldschmidt, Brandt. Trenér: Löw.

ČR: Pavlenka – Matějů, Brabec, Jemelka, Novák (46. Souček) – Holeš – Černý (46. Jankto), Dočkal (69. Darida), Barák (68. Král), Kopic (78. Ondrášek) – Krmenčík (46. Vydra). Trenér: Šilhavý.

Čtsa, kc, audio,