ZAHAJOVACÍ UTKÁNÍ TURNAJE KARJALA SE ŠVÉDSKEM SEHRAJE ČESKÁ REPREZENTACE V HELSINKÁCH

Vzhledem k vývoji epidemiologické situace, případnému prodloužení nouzového stavu a s cílem omezit cestování mezi zeměmi sehraje česká reprezentace zahajovací zápas Turnaje Karjala se Švédskem v Helsinkách. Dohodli se na tom oba soupeři s pořadatelem turnaje místo původně plánovaného duelu v pražské O2 areně.

Utkání Česká republika – Švédsko se uskuteční ve čtvrtek 5. listopadu 2020 od 14:30 hodin místního času v Hartwall Areně a v přímém přenosu ho stejně jako další zápasy Turnaje Karjala s českou účastí odvysílá ČT sport.    

„Momentálně nevíme, jak u nás bude situace počátkem listopadu vypadat a jaká omezení budou za dva týdny platit,“ uvedl generální sekretář Českého hokeje Martin Urban. „Pro náš a švédský tým se tím zjednoduší i cestování se všemi souvisejícími opatřeními a pravidly pro pohyb mezi různými zeměmi.“

„Velmi nás mrzí, že se ani tentokrát nebude moci národní tým představit fanouškům v domácím prostředí. Bohužel, za daných okolností nelze jinak,“ prohlásila Jana Obermajerová, ředitelka BPA sport marketing, výhradního marketingového partnera Českého hokeje. „Ráda bych poděkovala České televizi za rychlé jednání ve věci nového času čtvrtečního přenosu. Pro kolegy z Českého hokeje, realizační tým, hráče i naši agenturu jde o složité období plné zvratů a změn. Upřímně děkuji za přízeň a pochopení všem partnerům hokejové reprezentace. Dovoluji si nejen je, ale všechny hokejové fanoušky pozvat ke sledování televizních přenosů. Alespoň na dálku budeme moci společně kluky podpořit v úvodním turnaji sezóny.“

Česká reprezentace odcestuje do Finska již v pondělí 2. listopadu a připravovat se bude v Helsinkách. Hráči a členové realizačního týmu budou před odletem testováni v zemích, v nichž působí, a po příletu znovu ve Finsku. Utkání se Švédskem a Ruskem proběhnou v Hartwall Areně bez diváků, návštěva při zápase s Finskem bude omezena pravděpodobně na 4 500 diváků. Všichni účastníci budou ubytováni ve společném hotelu, přičemž turnaj proběhne v režimu tzv. bubliny.      

 Program turnaje

Čtvrtek 05. 11. 2020 14:30 Česká republika – Švédsko, 18:30 Rusko – Finsko. Sobota 07. 11. 2020 13:30 Švédsko – Rusko, 17:30 Finsko – Česká republika. Neděle 08. 11. 2020 13:30 Česká republika – Rusko, 17:30 Finsko – Švédko.

Praha, dne 20. 10. 2020

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí Český hokej,