PETR ČECH – DOPSÁNÍ NA SOUPISKU CHELSEA

Jaký je důvod vašeho zapsání na soupisku Chelsea pro Premier League?

Důvodem je určitě pandemie, jelikož jsme sami viděli, že týmy musely dávat pozitivní hráče do izolace. Samozřejmě v současnosti máme brankářů dost, ale člověk nikdy neví. Tím, že bylo místo na soupisce a já jsem coby nouzová varianta připraven, tak jsme se tak rozhodli. Každopádně doufáme, že to nebude potřeba.


Jak je pravděpodobná varianta, že byste se v zápase či na lavičce objevil?

Pravděpodobnost je malá, ale může se stát, že někteří hráči se zraní, jiní se budou muset izolovat a v dnešních dnech, kdy je zápasů hodně a hodně se cestuje, tak tam ta malá pravděpodobnost zkrátka je. Nechceme riskovat, že bychom pak měli problémy s tím, abychom zápasy dohráli. I přesto, že je to nouzová varianta a pravděpodobnost velice malá, chceme být pojištění.


Troufnul byste si postavit se do branky? V jaké jste kondici a jak často s týmem trénujete?

Věřím, že bych ten zápas zvládnul, jelikož trénuji a udržuji se v kondici, a navíc v průběhu letošního roku, kdy se vytvářely bubliny a lidé se nemohli mísit, tak jsem s týmem trénoval. Pokud by opravdu došlo na to, že bych musel zápas odehrát, tak bych to zvládnul.


Probíhaly na toto téma nějaké vtípky např. s Frankem Lampardem?

Největší slovo má trenér, který samozřejmě rozhoduje, kdo na soupisku jde a nejde a jaké jsou nouzové varianty a možnosti. Nakonec jsme se dohodli a byl to vlastně i jeho nápad, že když už s týmem trénuji, tak by bylo rozumné mě pro jakýsi nouzový případ napsat, i když samozřejmě doufáme, že to nebudeme potřebovat.


Číslo 39 je odkazem na vaši hokejovou kariéru?

Bylo to tím, že jsem potřeboval volné číslo a ze všech čísel bylo volné to, se kterým hraju hokejové zápasy. Takže jsem neměnil a vybral si ho taky.

Petr Čech:

Pavel Pillár, Ředitel komunikace

SPORT INVEST Marketing