CHL SEZÓNA 2020/21 ZRUŠENA

Kvůli důsledkům pokračující koronavirové (COVID19) pandemie se sezóna Champions Hockey League 2020/21 nemůže uskutečnit podle plánu. Výkonná rada CHL byla nucena přijmout toto rozhodnutí s ohledem na nelepšící se celkovou situaci v celé Evropě.

Champions Hockey League je kolbištěm pro nejlepších 32 evropských týmů z 12 zemí, které se utkávají o European Trophy. Je mezinárodní soutěží, která pomáhá hráčům i v trenérům v rozvoji, zatímco fanoušci si užívají cesty do zahraničí a poznávají hokejovou kulturu v dalších zemích. V této době poznamenané pandemií je ale právě mezinárodní působení největší překážkou, se kterou se CHL musí potýkat.

Omezení cest mezi účastnickými zeměmi už ohrozila pořádání několika zápasů. Ačkoliv je možné, že by nakonec místní úřady profesionálním sportovním klubům povolení k cestování vydaly, zůstává zde celá řada pochybností a rizik. V uplynulých týdnech a měsících probíhala četná jednání zúčastněných stran, ve kterých byl zvažován možný vývoj rizik a celkové situace.

„Po zvážení všech okolností došla výkonná rada CHL k nepříjemnému závěru, že odehrání CHL sezóny 2020/21 není z pohledu Champions Hockey League ani zúčastněných klubů možné, a to z provozního i ekonomického hlediska,“ uvedl prezident CHL Peter Zahner po úterní mimořádné videokonferenci. „Nejvyšší prioritu pro nás má zdraví a bezpečí zúčastněných klubů a hráčů. V současné epidemiologické situaci bychom však nebyli schopni zajistit, aby se všichni vrátili domů zdraví a bez potřeby projít karanténou, a to ani v případě využití některého ze sofistikovaných plánů opatření, se kterými jsme přišli.

“ Z těchto důvodů bude celá sezóna 2020/21 zrušena – jde o krok, který byl přijat s velkou lítostí, protože CHL v uplynulých měsících tvrdě a neúnavně pracovala na tom, aby se celoevropská soutěž i v těchto těžkých časech mohla uskutečnit. Zahner k tomu dodává: „Chtěl bych poděkovat všem zúčastněným klubům, akcionářům, partnerům a všem dalším za podporu, kterou nám během příprav na nezvyklou sezónu 2020/21 vyjadřovali. Pandemie je něco zcela mimo naši kontrolu, a to je fakt, se kterým se bohužel musíme smířit.

“ Champions Hockey League byla světu představena v sezóně 2014/15 jako celoevropská hokejová soutěž. CHL nedávno podepsala dlouhodobé partnerství s mediálním a marketingovým partnerem, společností Infront, a to až do sezóny 2027/28. „Nyní se budeme soustředit na to, abychom analyzovali veškeré dopady této situace a našli cestu, jak se s nimi naše organizace vypořádá. Věříme, že se situace kolem nákazy COVID19 v dalších měsících vrátí do pořádku, a že se CHL vrátí v sezóně 2021/22 lepší než kdy předtím,“ věří Zahner.

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí, Český hokej,