Do Izraele mohou další hráči, k dispozici jich bude 18

Deset z 11 hráčů fotbalové reprezentace, kteří na Kypru podstoupili opakovaný test na covid-19, bylo negativních. 

Budou tak moci nastoupit v nedělním utkání Ligy národů v Izraeli. Trenér týmu Jaroslav Šilhavý z logistických důvodů vybere jen devítku z nich a ta se v dějišti utkání Haifě připojí k devíti hráčům, kteří po negativním testu už do Izraele odletěli. Fotbalové reprezentaci budou kvůli koronaviru v zápase v Izraeli chybět kapitán Dočkal, útočník Hložek, záložník Barák, obránce Novák a gólman Nguyen. Informoval tiskový mluvčí Fotbalové asociace ČR (FAČR) Michal Jurman.

Páteční druhá vlna testování v Larnace, kde se tým chystal po středeční výhře 2:1 v přípravě nad domácím Kyprem, odhalila v národním týmu tři nakažené hráče a dalších 16 neprůkazných případů, z toho 11 hráčů a pět osob z řad realizačního týmu a zaměstnanců FAČR.

Do Izraele odcestovalo v sobotu těchto devět hráčů: Vaclík, Bořil, Čelůstka, Kúdela, Matějů, Petrášek, Holeš, Souček a Ševčík.

Sobotní kontrolní odběry potvrdily tři původní pozitivní nálezy a další dva výsledky byly znovu neprůkazné – jeden z nich u hráče.

Kouč Šilhavý bude mít v Izraeli 18 negativně testovaných hráčů a pro duel v Haifě nebude muset mužstvo doplnit o dopoledne avizované náhradníky. Před středečním závěrečným zápasem říjnového srazu ve Skotsku se mužstvo vrátí do Prahy, kde podstoupí další odběry.

Zdroj: www.fotbal.cz