Komuniké z jednání Disciplinární komise ze dne 8. 10. 2020

Disciplinární komise projednala tyto případy:
1.Disciplinární komise uložila trest zastavení závodní činnosti na 1 soutěžní utkání hráči:

FORTUNA:LIGA

Antonín Růsek (FC Zbrojovka Brno) – ČK po 2xŽK.

Hráč si svůj trest odpykal v utkání MOL Cupu.

2. Disciplinární komise uložila trest zastavení závodní činnosti na 1 soutěžní utkání funkcionáři:

FORTUNA:LIGA

Radoslav Látal (SK Sigma Olomouc) – ČK po 2xŽK.

3. Disciplinární komise uložila trest zastavení závodní činnosti na 2 soutěžní utkání hráčům:

FORTUNA:LIGA

Jan Kalabiška (1. FC Slovácko) – ČK.

Hráč si jedno utkání ze svého trestu odpykal v utkání MOL Cupu.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Daniel Souček (FK Dukla Praha) – ČK.

4. Disciplinární komise potrestala sportovního manažera klubu 1. FC Slovácko pana Veliče Šumulikovskiho za nesportovní chování (pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování na adresu rozhodčího) v utkání proti FK Pardubice peněžitou pokutou ve výši 50 tisíc korun a zákazem výkonu všech funkcí na 6 soutěžní utkání. Pan Veliče Šumulikovski si jedno utkání ze svého trestu odpykal v utkání MOL Cupu.

5. Disciplinární komise potrestala klub FC FASTAV Zlín za porušení povinností pořadatele (pronesení a použití pyrotechniky a nevhodné pokřiky fanoušků) v utkání proti SK Sigma Olomouc peněžitou pokutou ve výši 30 tisíc korun.

6. Disciplinární komise potrestala klub SK Sigma Olomouc za nesportovní chování fanoušků (použití pyrotechniky a poškození zařízení stadionu) v utkání proti FC FASTAV Zlín peněžitou pokutou ve výši 20 tisíc korun.

7. Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem 1. FC Slovácko za porušení povinností pořadatele (pronesení a použití pyrotechniky) a za porušení předpisů z Protokolu opatření LFA v souvislosti s COVID-19 v utkání proti FK Pardubice.

8. Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem FK Pardubice za porušení předpisů z Protokolu opatření LFA v souvislosti s COVID-19 v utkání proti 1. FC Slovácko.

9. Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem FC Baník Ostrava za porušení povinností pořadatele (pronesení a použití pyrotechniky a výtržnosti fanoušků) v utkání proti SK Slavia Praha.

10. Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem AC Sparta Praha za porušení povinností pořadatele (pronesení a použití pyrotechniky) v utkání proti FK Jablonec.

11. Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem Bohemians Praha 1905 za porušení povinností pořadatele (pronesení a použití pyrotechniky) a za porušení předpisů z Protokolu opatření LFA v souvislosti s COVID-19 v utkání proti FC FASTAV Zlín.

12. Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem MFK Chrudim za porušení předpisů z Protokolu opatření LFA v souvislosti s COVID-19 v utkání proti FK Varnsdorf.

13. Příští řádné zasedání DK LFA se uskuteční 16. 10. 2020 od 14 hodin v Praze.

Štěpán Hanuš, Ředitel komunikace a PR

LIGOVÁ FOTBALOVÁ ASOCIACE