MALL.CZ Hráč a Trenér měsíce září: Ocenění získali Hložek a Látal

Ocenění MALL.CZ Hráč měsíce za září míří na Spartu, v hlasování fanoušků zvítězil Adam Hložek. Ocenění pro trenéra získal kouč Olomouce Radoslav Látal.

MALL.CZ Hráč měsíce září: Adam Hložek (AC Sparta Praha)

Fotbalisté Sparty navázali na úspěšný vstup do nové sezony FORTUNA:LIGY a ke dvěma srpnovým výhrám přidali v září další tři vítězství ze třech odehraných zápasů. Sparta tak v září udržela stoprocentní bilanci a jednou z hlavních tváří úspěšného startu byl i Adam Hložek.

Osmnáctiletý ofenzivní fotbalista během úvodních šesti kol zaznamenal čtyři trefy a stejný počet asistencí. Konkrétně v září pak zasáhl do všech tří zápasů a kvalitní výkony podpořil i třemi přesnými zásahy a jednou asistencí.

Hned dvakrát se Hložek trefil do sítě Karviné při výhře Sparty 5:2 a gól a asistenci přidal také proti Zlínu, který Letenští porazili 3:1. „Naprázdno“ vyšel jen proti Příbrami (3:1), kde krátce po zahájení druhého poločasu musel střídat kvůli zranění.

MALL.CZ Trenér měsíce září: Radoslav Látal (SK Sigma Olomouc)

Sigma je příjemným překvapením začátku sezony FORTUNA:LIGY. Olomoučtí fotbalisté v srpnu zahájili sezonu výhrou 1:0 s Libercem a poté padli na Spartě 0:3. V září však neztratili ani bod.

Uplynulý měsíc Látalův tým zahájil domácí výhrou 3:0 nad Bohemians 1905, na kterém se podíleli dvěma góly Houska a jedním zásahem Chytil. Následoval duel na hřišti nováčka ze Zbrojovky Brno, kde Sigma dvakrát prohrávala, ale vývoj otočila a po gólech Greššáka, Černíka (vlastní), Falty a Zifčáka slavila výhru 4:2. Září pak zakončila třemi body ze hřiště Zlína, kde rozhodl jediný gól Zmrzlého.

Látalovi svěřenci v září zářili, připsali si tři výhry ze tří zápasů.

Hráč a trenér měsíce září ve F:NL: Ocenění získali hradecký Vízek a ústecký Jarošík

Po šesti kolech patří fotbalistům Hradce Králové první místo tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Východočechům vydatně pomohly zářijové zápasy, ve kterých nedostali ani jeden gól. Výrazný podíl na tom má i brankář Patrik Vízek. Tři čistá konta mu vynesla prvenství v anketě Hráč měsíce. Omlazený tým Ústí nad Labem vede mladý trenér Jiří Jarošík. S Armou během devátého kalendářního měsíce vybojoval dvě výhry a jednu remízu. Také díky tomu se Severočeši momentálně nacházejí v horních patrech druholigového pořadí. Trenérem měsíce je právě Jarošík.

Hráč měsíce září: Patrik Vízek (FC Hradec Králové)

Vstup do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se Hradci Králové, který se netají postupovými ambicemi, povedl. Potvrdily to i jeho zářijové výsledky. Svěřenci trenéra Frťaly v regionálním derby pokořili Chrudim a poté získali všechny body na půdě svého největšího konkurenta Viktorie Žižkov. Prvním týmem, který jim dokázal sebrat body, byl až Vyšehrad. Votroci však neprohráli, vysloužili si bezbrankovou remízu.

Suma sumárum, domácí triumf nad Chrudimí 1:0, venkovní skalp Žižkova 2:0 a plichta s vyšehradským Slavojem 0:0. Hradec na přelomu léta a podzimu neobdržel ani jednu branku. To značí minimálně jedno – dobrou vizitku pro muže s rukavicemi! Ostatně, když myslíte na posun o úroveň výš, bez kvalitního brankáře se neobejdete. Na soutoku Labe a Orlice našli oporu mezi třemi tyčemi v Patriku Vízkovi. Sedmadvacetiletý hradecký odchovanec se může pochlubit výbornými statistikami. Za prvních šest kol F:NL zaznamenal hned čtyři vychytané nuly. Dohromady jej hráči soupeře překonali jen čtyřikrát, z toho třikrát v Jihlavě.

Vízek se tak zařadil mezi pevné články vedoucího celku tabulky. Na lavičku posadil zkušenějšího Radima Ottmara, který si přitom v Hradci dříve zachytal i FORTUNA:LIGU. Čtyřmi čistými konty (prvním se blýskl už na konci srpna proti Vlašimi) zatím trumfuje všechny své druholigové protějšky. Zatímco v předchozích sezonách sbíral starty ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE po jednotkách, letos to vypadá, že poprvé zasáhne do dvouciferného počtu utkání.

Trenér měsíce září: Jiří Jarošík (FK Ústí nad Labem)

Loni skončilo Ústí nad Labem uprostřed tabulky. Po šesti kolech letošního ročníku figuruje výše, jeho kádr se přitom před startem mistrovských zápasů výrazně obměnil i omladil. Změna nastala také na postu hlavního trenéra. Tam přišel novic mezi kouči Jiří Jarošík. Koneckonců, kde jinde je lepší načít trenérskou kariéru než ve městě, ze kterého pocházíte…

Dvaačtyřicetiletý Jarošík začal na ústecké lavičce bezbrankovou remízou s Varnsdorfem. Poté sice „hokejovým“ poměrem prohrál ve Vlašimi (2:5), následně už nicméně přišla vítězství. Zářijová vítězství. Arma doma přemohla 2:0 jednoho z papírových favoritů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Jihlavu. Další tři body přidala na nevyzpytatelné půdě nováčka z Táborska (2:0). Jarošíka, jenž dříve nastupoval i v obraně, mohl navíc těšit fakt, že jeho výběr oba cenné zisky ozdobil čistým kontem.

Ústecká bodová série zanedlouho napsala další pokračování. Proti Chrudimi se zrodil nerozhodný výsledek 1:1, Vyšehrad pak Severočeši v hlavním městě dokázali porazit 3:1. Bývalý hráč Sparty, Chelsea, CSKA Moskva či Zaragozy Jiří Jarošík tak aktuálně může být spokojený. Ústí pod jeho taktovkou v září ani jednou nepoznalo hořkost porážky. Po šesti kolech mu ještě k tomu patří jedenáct bodů a čtvrtá pozice.

Štěpán Hanuš, Ředitel komunikace a PR

LIGOVÁ FOTBALOVÁ ASOCIACE