V Č. Budějovicích začíná Tipsport extraliga!

V hale  Madety Motor Č. Budějovice začne ve čtvrtek nový ročník Tipsport extraligy. Budějovičtí, kteří si vybojovali postup do nejvyšší soutěže, budou hostit  hradecký Montfield.

V prvním kole  se neuskuteční  v Ostravě zápas  Vítkovice – Litvínov. U  několika vítkovických hráčů je podezření z nákazu Covidem – 19. Hráči podstoupí testy a v případě, že budou negativní, nic nebrání tomu, aby odehráli nedělní utkání 2. kola v  Hradci Králové. Prokáže -li se nákaza, čeká   vítkovický tým karanténa.

Vzhledem k předpokládaným problémům s pandemií z Tipsport extraligy v  této sezóně nikdo nesestoupí. Čtyři nejlepší mužstva  ze základní části postoupí do play off přímo, týmy na pátém až dvanáctém místě čeká předkolo. V něm se bude hrát na  tři vítězná utkání.

Pokud k vůlí karanténním opatřením se neuskuteční zápasy podle rozpisu, musí být  odehrány nejpozději do 40 dní, jinak rozhodne o výsledku sportovně-technická komise hokejového svazu (ČSLH). Mužstvům, která v základní části nestihnou sehrát všechna utkání, bude do tabulky započítán bodový průměr,  podmínkou postupu do  předkola nebo play  off je odehrání alespoň polovinu z rozlosovaných 52 zápasů.

Utkání nesehraná v předkole nebo play off pro karanténu obou týmů může sportovně-technická komise ČSLH rozhodnout o zkrácení série.

V případě, že play off nebude dohráno, nárok na titul mistra republiky získá tým, který se nejlépe umístil v základní části (52 kol) a ke dni ukončení nejvyšší soutěže  nebyl vyřazen z play off.

Nebude to jednoduchá sezóna, ale předseda českého svazu Král zdůrazňuje, že   kluby i svaz  vynaložily hodně úsilí, aby se extraliga  při plnění všech hygienických zásad odehrála až do konce, tedy do dubna příštího roku.

Josef Řezníček ředitel TELH, Tomáš Král prezident ČSLH:

Čtsa, ph., audio,kc., foto: Švec, Český hokej.