Česká reprezentační nominace na pondělní utkání se Skotskem

Reprezentační tým pro pondělní utkání Ligy národů mezi českou a skotskou reprezentací byl v neděli večer definitivně potvrzen. Pro utkání ho představil trenér David Holoubek na nedělní tiskové konferenci v Olomouci. 

Mezi nominovanými fotbalisty je lídrem a kapitánem zkušený obránce Roman Hubník, který je i po letním návratu z Viktorie Plzeň kapitánem Sigmy Olomouc. V národním týmu odehrál šestatřicetiletý stoper 29 zápasů a vstřelil tři branky. Naposledy hrál za Česko na EURO 2016. 

Na soupisce jsou dále hráči Liberce, Slavie, Mladé Boleslavi a Jablonce. Mezi záložníky najdete Adama Karabce, který minulý týden odehrál 64 minut zápasu v dresu reprezentace do 21 let v San Marinu. 

V pondělí povede do utkání jako hlavní trenér David Holoubek, který je v současné době koučem reprezentace do 18 let. 

„Bylo to velmi dynamické a rychlé. Chtěl bych poděkovat všem klubům a trenérům za to, že nám umožnili nominovat nejlepší hráče. Spousta z nich měla volný víkend během reprezentační přestávky. Sjížděli se do Olomouce z celé republiky, takže bylo jasné, že chtějí reprezentovat,“ řekl na tiskové konferenci kouč David Holoubek. 

V kádru jsou mladí reprezentanti Jakub Markovič, Šimon Gabriel, Tomáš Solil, Jáchym Šíp a Antonín Růsek. 

Druhé zářijové utkání Ligy národů je na programu v pondělí 7. září v Olomouci od 20:45 hod. proti Skotsku. Bylo mimo jiné rozhodnuto vedením FAČR ve spolupráci s UEFA, že na zápasu nesmí být přítomen nikdo z reprezentační výpravy, která byla na Slovensku v Bratislavě.

Tisková konference:

Nominace na zápas se Skotskem: 

Brankáři: Aleš Mandous (SK Sigma Olomouc), Jakub Markovič (SK Slavia Praha), Filip Nguyen (FC Slovan Liberec).

 Obránci: Šimon Gabriel (FK Mladá Boleslav), Tomáš Holeš (SK Slavia Praha), Daniel Holzer (FC Baník Ostrava), Roman Hubník (SK Sigma Olomouc), Václav Jemelka (SK Sigma Olomouc), Jan Juroška (FC Baník Ostrava), Ondřej Karafiát (SK Slavia Praha), Jaroslav Zelený (FK Jablonec).

 Záložníci: Radim Breite (SK Sigma Olomouc), Lukáš Budínský (FK Mladá Boleslav), Marek Havlík (1. FC Slovácko), Adam Jánoš (FC Baník Ostrava), Adam Karabec (AC Sparta Praha), Tomáš Malínský (SK Slavia Praha), Jakub Pešek (FC Slovan Liberec), Roman Potočný (FC Baník Ostrava), Tomáš Solil (FK Pardubice), Jáchym Šíp (SK Sigma Olomouc).

 Útočníci: Antonín Růsek (FC Zbrojovka Brno), Stanislav Tecl (SK Slavia Praha). Trenér David Holoubek.

Čtsa, audio, zdroj: www.fotbal.cz