Sparta nepostoupila do semifinále!

Ve středu večer se rozhodlo o třech týmech postupujících do semifinále o Pohár Generali Česká pojišťovna. Jsou to týmy Třince, Plzně a Liberce. Mezi nejlepšími bude chybět Sparta, favorizovaní na vítěze poháru, který získá  miliónovou prémii.

Sparta po prohře v Liberci 2:4 nedokázala v domácím prostředí  Tipsport arény smazat ztrátu. Sice za stav u 0:2 se vzchopila v poslední třetině k velkému náporu, ale stačilo to pouze na vyrovnání. A to bylo málo, celkovým poměrem 6:4 postoupil Liberec.

Trenér Sparty Vlastimil Hořava:

Trenér Bílí Tygři Liberec Patrik Augusta:

Třinec, který v pondělí v  Hradci  Králové rozdrtil  Montfield 7:1, v domácí odvetě nastoupil ve  značně odlišné sestavě  s několika novými  hráči, a tak  prohru 2:3 nelze považovat za překvapení. O  postupu už bylo vlastně rozhodnuto po prvním střetnutí.

Plzeň, která doma  s Litvínovem jen remizovala 2:2, se  na severu Čech v odvetě vytáhla. Překvapila domácí tým ofenzivní smrští v úvodní dvaceti minutovce.. Vybojovala si tříbrankový náskok, který si ve zbývajících třetinách udržela.

O čtvrtém semifinalistovi se teprve rozhodne v  odvetném utkání Pardubic se Zlínem. Zatím má navrch Zlín, který v prvním zápase  zvítězil 4:2.

Středeční odvetné zápasy čtvrtfinále:  Třinec – Hradec Králové 2:3 (0:1, 1:1, 1:1), Sparta – Liberec 2:2 (0:1, 0:1, 2:0),  Litvínov – Plzeň 2:5 (0:3, 1:1, 1:1).

ČTSA, ph, kc.,

   .

   .