Úspěšný vstup do nové sezony měli Viktoriáni

V 1. kole nového ročníku FORTUNA:LIGY fotbalisté Viktorie přivítali v Doosan Areně slezskou Opavu, se kterou si nakonec po změně stran poradili a vyhráli 3:1. Při své první premiéře v červenomodrém dresu se trefil do sítě střídající Adriel Ba Loua.

Hosté začali aktivně a hned v první půlminutě se snažil Texl po závaru ve vápně skórovat do odkryté brány, ale obránce Hejda vykopl míč z brankové čáry do bezpečí. Ve 37. minutě se dostali Viktoriáni po rychlé akci do šance, ale hostující Rychlý zahrál ve vápně rukou a rozhodčí po zhlédnutí videozáznamu nařídil pokutový kop, ale domácí Čermák trefil pouze břevno.

Následně se v prvním poločase zranil domácí útočník Chorý. V dalším průběhu si oba týmy vypracovaly několik šancí. Nejprve Čermák neproměnil vyloženou šanci, když jeho hlavička těsně proletěla nad branku gólmana Fendricha. V poslední minutě se, po hezké akci dostala Opava do vedení, kdy Mondek poslal do velkého vápna centrovaný míč, ten tečoval hlavou Holík a Helešic se trefil bez problémů do sítě 0:1.

Viktoriáni se v nastavení ještě snažili o vyrovnání, což se podařilo po úniku Kovaříka přes opavského obránce, ale byl faulován ve vápně hostujícím Hrabinou a Viktorka kopala druhou penaltu, kterou Bucha bezpečně proměnil 1:1. Hostující obránce navíc po zhlédnutí video záznamu obdržel červenou kartu a Slezané hráli ve druhém poločase o deseti hráčích, takže se jejich aktivní hra z prvního dějství naprosto zřítila.

Hned v úvodu druhého poločasu se dostal do výhodné střelecké pozice Hejda, nejprve trefil gólmana Fendricha, který vyrazil míč na volného  Beauguela, jehož tečovaný míč zařídil pro Viktoriány vedení na 2:1. V následné vyložené gólové příležitosti zklamal Kopic, kdy se po přesném centru Kovaříka netrefil hlavou z blízka do branky, takže míč proletěl podél levé tyče.

V 74. minutě domácí střídají, ze hry odešel Kopic, kterého nahradil Adriel Ba Loua, který se v první soutěžní ligové premiéře v dresu Viktorie, zapsal na listinu střelců, kdy si po centru Kavacha ve vápně zpracoval míč, který poslal za brankáře Fendrichova do branky 3:1.

Viktoriáni si tak zapsali první úspěšný vstup do fotbalového soutěžního ročníku 2020/21. Velkou zásluhu za výhru a zisku prvních tří bodů měli  Pavel Bucha, Beauguel a Adriela Ba Louy.

Trenér Adrian Gul’a. Adriel Ba Louy, Pavel Bucha po utkání:

FC Viktoria Plzeň –  Slezský FC Opava  3:1 (1:1)

Branky: 45+4. z pen. Bucha, 55. Beauguel, 76. Ba Loua – 44. Helešic. Rozhodčí: Denev – Dobrovolný, Hock – Musil (VAR). ŽK: Mondek (Op.). ČK: 45+1. Hrabina (Op.). Diváci: 2813.

Plzeň: Hruška – Řezník (46. Havel), Hejda, Brabec, Limberský (83. Alvir) – Bucha (83. Káčer), Kalvach, Čermák – Kopic (74. Ba Loua), Chorý (42. Beauguel), Kovařík. Trenér: Gul’a.

Opava: Fendrich – Žídek, Hnaníček (30. Rychlý), Hrabina, Helešic – Mondek (63. Juřena), Texl (46. Harazim), Zavadil (63. Gorčica), Řezníček, Dordič – Holík (74. Ščudla). Trenér: Kováč.

Čtsa, zdroj: www.fcviktoria.cz