Kotlářka Praha a Arrows Ostrava jsou dalšími semifinalisty!

Páteční a sobotní program nadstavby baseballové Extraligy TOP6 odtajnil další dva jisté semifinalisty. Obhájce titulu Arrows Ostrava hraje zatím s Eagles Praha smírně 1-1. Páteční utkání měl plně v ruce nadhazovač Arrows Ondřej Satoria, který přivedl svůj tým k výhře 5:3.

Sobotní duel vyšel naopak lépe hostům, kteří výhrou 6:4 zůstali ve hře o postup do semifinále letošního ročníku Extraligy. Eagles se podařilo v sobotu vyzrát na reprezentačního nadhazovače Borise Bokaje a dostat se v polovině 5.směny do vedení 5:1. Domácí vzápětí snížili na rozdíl jednoho bodu, ale Vojtěch Bužga byl v závěru utkání nad jejich síly. Pražané naopak v posledním inningu své vedení navýšili a v dohrávce už nedali svému soupeři žádnou šanci. Arrows jsou na 3.místě, Eagles poskočili na 5. příčku. Mají stejný počet výher jako Hroši a k jistotě semifinále potřebují tento ukazatel udržet. Tedy mít stejný počet výher jako Hroši Brno, protože ve vzájemných utkání byli úspěšnější.

Kotlářka Praha zdolala dvakrát na domácím stadionu svého městského rivala z Tempa a je momentálně na 2. místě tabulky právě před Arrows. Obě utkání byla ve znamení nadhazovačů a obě měla podobný průběh. První startovali Jan Novák a Jake Rabinowitz a oba odházeli celý zápas. První bod zápasu pro domácí přinesla až 6.směna, kdy Martina Mužíka stáhl ze 2.mety Martin Červenka. Kotlářka měla před poslední směnou náskok tří bodů, ale Tempo se nevzdalo. Boj Nováka o ho-hitter zmařil Vojtěch Bečka, následovala meta zdarma, odpal a sebeobětovací odpal a vyrovnávací bod hostů byl rázem na 3.metě. Třetí aut, ale domácí zvládli zahrát bez problémů a mohli se radovat z první výhry. Ve druhém střetnutí se na nadhozu představili Lukáš Ercoli a Marek Minařík. Ercoli nebyl na nadhozu tak dominantní jako Novák, který rozdal 16 strike-outů, ale vydatně mu pomohla obrana. „Bylo těžké jít na kopec po výkonu Johnyho, ale dařilo se mi a obrana mě podržela. Byly to dvě důležité výhry,“ děkoval Ercoli svým spoluhráčům. Marek Minařík se také činil, a tak první bod utkání přišel opět až v 6.směně. Následné sólo homeruny Martina Červenky a Filipa Smoly znamenali pro Kotlářku opět vedení 3:0 před poslední směnou. Do té vystřídal Ercoliho Jakub Matuška a přes mírné potíže nakonec ve spolupráci s obranou udržel hosty na nule. Hrdinou v obraně byl ve druhém duelu navrátilec Petr Síla: „Dnes to byl rychlý ale vytrvalý boj. Bude těžké a důležité udržet soustředěnost i v neděli. Kdo přijde s lepší energií, ten vyhraje.“

Kotlářka potřebuje k udržení 2.místa získat jednu výhru ze dvou zápasů, které ji ještě čekají. V neděli se utká potřetí v sérii s Tempem, příští týden pak sehraje odložené utkání s Draky Brno.

Ti mají před sebou kvůli nepříznivému počasí ještě dokonce tři duely. O první místo v tabulce už je ale nemůže nikdo připravit.

Aktuální tabulka

https://extraliga.baseball.cz/tabulka

Evženie Votinská, Czech Baseball Association