REPRESTART se blíží, reprezentace dostane fanoušky na stadion!

Fanoušci budou moci podpořit českou fotbalovou reprezentaci  přímo
na stadionu, i když tribuny během zápasu Ligy národů proti Skotsku (7. září 2020) nejspíš budou muset zůstat prázdné. Národní tým jim to díky moderním technologiím umožní v rámci unikátního projektu #REPRESTART.

Všechny zápasy pořádané Evropskou fotbalovou unií se až do změny rozhodnutí budou hrát bez přítomnosti diváků. Při zápasech české reprezentace se fanoušci přesto dostanou až ke hřišti. A to konkrétně na LED obrazovky, ze kterých budou fandové během utkání fandit.

Fanoušci se na LED panelech postavených kolem hřiště, tedy doslova v první řadě, objeví v různých situacích: například při hymně nebo po vstřeleném gólu. Stačí, když na stránkách www.represtart.cz natočí video, za které navíc dostanou malý dárek.

„Fotbal děláme pro fanoušky, bez nich to není ono. Ale všichni bohužel víme, jaká je teď situace… Tento projekt zapojí fanoušky do zápasu, jak jen to bude možné. Budeme rádi za každého, kdo pro nás videa natočí, aby kluci v těžkých a důležitých zápasech cítili podporu. A my se na oplátku budeme snažit odvděčit co nejlepšími výkony,“ uvedl oblíbený masér české reprezentace Eduard Poustka, který se stal tváří #REPRESTART.

Ředitelka oddělení reprezentace Iveta Vondrová dodala: „Hlavní záměr byl jasný – dostat fanoušky na stadion. Zároveň jsme se snažili vymyslet co nejživější, nejzajímavější a také nejzábavnější formu. V Česku je takové řešení unikátní, proto věřím, že zaujme naše příznivce i hráče.“

Zvláštní prostor v rámci #REPRESTART dostanou členové integrovaného záchranného systému. Česká reprezentace chce poděkovat lékařům, policistům, hasičům a vojákům za jejich obětavou práci v době pandemie koronaviru. Konkrétní podobu představí FAČR později.

Fanoušci zároveň dostanou i možnost fandit pohromadě. FAČR v době zápasu uspořádá například projekci v autokině v Praze na Strahově.

Petr Šedivý, Tiskový mluvčí české fotbalové reprezentace

Fotbalová asociace České republiky