Sparta byla v prvním přípravném zápase úspěšná!

Fotbalisté pražské Sparty porazili v sobotu ve sportovním areálu na Strahově v prvním přípravném zápase na novou sezonu 2020/2021 druholigového nováčka Tábor 5:0 po poločase 4:0. Dvakrát se trefil po návratu z hostování Polidar, jeden gól vsítil Krejčí, Karabec a Juliš.

Trenér Václav Kotal nominoval do zápasu hráče, kteří se vrátili z hostování, do obranné řady Plechatého, na křídlo Polidara. V útoku ale nastoupili Tetteh a Hložek.

Velice dobře se uvedl v první půlhodině hry Matěj Polidar, který nastoupil s kapitánskou páskou. Již ve 4. minutě nacentroval míč před branku Vindheim, na který si naskočil hlavou Polidar a umístěnou hlavičkou skóroval 1:0.

V 10. minutě po ruce hostí ve vápně kopala Sparta penaltu, kterou Hložek neproměnil, jeho nepřesná střela těsně minula levou tyč. Po neustálém tlaku si sparťané vypracovali další šance, které zúročili ve 23. minutě z rohového kopu Dočkala, tečovaný míč z malého vápna poslal do branky Ladislav Krejčí 2:0.

Po minutě hry se Sparta radovala po třetí, když centrovaný míč Hložka z pravé strany, bez přípravy poslal podruhé do sítě Polidar 3:0.

Ve 27. minutě poprvé zahrozili hosté, ale střelu Tolna z velkého vápna zlikvidoval brankář Heča. Do další šance se dostali hosté o tři minuty později, kdy po závaru před brankou, se snažil po odraženém míči z dvaceti metrů skórovat Schramhauser, ale jeho střela skončila vysoko nad brankou.

V závěrečných minutách před přestávkou navýšil vedení čtvrtým gólem Karabec, který po hezké kombinační akci nedal gólmanu hostí zblízka žádnou šanci 4:0.

V 41. minutě mohl ještě zvýšit vedení Tetteh, který unikl po pravé straně přes obránce, jenže jeho snahu skórovat zlikvidoval, včasným vyběhnutím táborský gólman Slavík.

Po změně stran provedl trenér Kotal několik změn, poprvé se představil v brankářském dresu Sparty slovenský gólman Dominik Holec. Šanci dostali ve druhém poločase další hráči, Fortelný, který podepsal novou smlouvu, Vitík, Krajinský, Šilhart a Lukavský.

Hned v úvodu v 52. minutě se snažil Kozák střelou z velkého vápna překonat brankáře Slavíka, následně navrátilec z olomouckého hostování Juliš, ale neúspěšně. Po třech minutách se konečně Lukáš po skvělé přihrávce od Šilharta, dočkal prvního gólu opět ve Spartě, na jeho umístněnou střelu k tyči neměl gólman Slavík žádnou šanci.

Po několika dalších minutách se snažil z přímého kopu skórovat hostující Kučera, jeho střelu vychytal brankář Holec. Následně se na druhé straně v 67. minutě neprosadil Trávník, jeho střela z hranice velkého vápna skončila mimo branku.

V závěru zápasu se mohl prosadit z velkého vápna střídající Lukavský, jenže jeho pokus odvrátil do bezpečí hezkým zákrokem gólman hostí. Následně se dostal po přihrávce z pravé strany do šance hostující Šplíchal, která skončila nepřesnou střelou.  

Tři minuty před koncem zápasu se radoval z gólu po samostatné akci Trávník, jenže branku hlavní rozhodčí neuznal z důvodu ofsajdu.

AC Sparta Praha – FC MAS Táborsko 5:0 (4:0)

Góly: 4. Polidar, 23. Krejčí, 24. Polidar, 35. Karabec, 55. Juliš. Rozhodčí: Zelený, Tomšů, Štípek. Bez diváků.

Sparta v prvním poločase: Heča – Plechatý, Štetina, Lischka – Vindheim, Krejčí, Dočkal, Karabec, Polidar – Tetteh, Hložek. Ve druhém poločase: Holec – Vitík, Krajinský, Hanousek – Šilhart, Lukavský, Trávník, Fortelný, Plavšić – Juliš, Kozák. Trenér: Kotal.

Čtsa, zdroj: www.sparta.cz