TŘETÍ VÍKEND TOP6 s Martinem Červenkou

Další kolo TOP6 bylo rozehráno ve středu pražským derby mezi Tempem a Eagles. Šťastnější nakonec byli Eagles, kteří vyrovnaný zápas rozhodli v poslední směně po doběhu Matěje Hejmy. V dohrávce už closer krčských baseballistů Vojtěch Bužga žádné drama nepřipustil.

Tempo tentokrát neskórovalo v první směně, naopak prohrávalo po dvou homerunech 0:2. Eagles vyhráli 5:4 a mají na svém kontě tři vítězství v TOP6. „Je to pro nás důležitá výhra, myslim, že už se rozjíždíme,“ okomentoval utkání Šimon Blažek, který odpálil svůj první extraligový homerun: „. Byl to super pocit, Adam Vrubel je navíc můj spolužák z gymnázia, o to to bylo příjemnější,“ usmíval se po utkání mladý hráč Eagles.

Za Tempo se na nadhoz po zranění vrátil Marek Minařík, který v posledních utkání nastupoval pouze na pálce“Série bude hodně vyrovnanám, tým pálkařsky stále roste, nadhazovači dělají svou práci, pevně věřím, že série skončí kladně pro nás,“ věří svému týmu manažer Lubomír Čuhel. Pozitivně vidí zápasy s pražským rivalem také David Nevěřil, nejlepší nadhazovač základní části: „Série s Eagles je vždy těžká, chceme potvrdit dobré výkony, hrát pro tým, bojovat do posledního outu a urvat celou sérii.“ Eagles středeční výhrou snížili bilanci letošních vzájemných zápasů na 1-2. Série pokračuje v pátek na Krči od 19 hod., v sobotu se hraje v Praze Libuši od 14 hod.

Tahákem víkendu bude určitě souboj dvou posledních extraligových mistrů, tedy Arrows Ostrava a Draků Brno. Týmy skončily na prvních dvou příčkách po základní části, a i nyní jsou na tom v TOP6 nejlépe. Vzájemné zápasy v ZČ skončily nerozhodně, jeden winner bral Boris Bokaj, druhý Radim Chroust a tentokrát by se mohli oba reprezentační nadhazovači postavit v utkání proti sobě. „Víme, že Draci jsou těžký a zkušený soupeř, ale to jsou v TOP6 všechny týmy, a výhry nám nikdo nedaruje,“ říká před víkendem zadní polař Arrows Jakub Malík a pokračuje: „Příprava probíhala standardně, snažili jsme se vylepšit to, co nám nefungovalo v předchozích duelech. Čekám tři vyrovnané zápasy, ve kterých budou rozhodovat malé chyby.“ Draci odehráli minulé kolo vyrovnané zápasy s Tempem, když dva z nich rozhodly homeruny v poslední směně. Střetnutí mezi Draky a Arrows jsou vždy správně vyhecovaná, o čemž mluví před utkáním i Martin Kalábek, zadní polař Draků: „Zápasy s Arrows mají vždy skvělou atmosféru. Náš cíl pro sezónu je jasný, chceme se vrátit na baseballový trůn a získat titul, který obhajují právě hráči Ostravy.“ V pátek a v sobotu se hraje v Brně na Městském baseballovém stadionu od 19 resp. 14 hod., v neděli se série přesouvá do Arrows Parku.

Zajímavé duely slibuje také série mezi Kotlářkou Praha a Hrochy Brno. Kotlářka dnes oznámila návrat svého hráče Martina Červenky z USA, a vzhledem k negativnímu testu na C-19 by Martin mohl nastoupit do prvního pátečního zápasu v Praze Na Markétě. Kotlářka po dvou porážkách s Draky porazila třikrát Eagles a drží se na třetí příčce průběžné tabulky TOP6. Hroši dokázali svým dvěma soupeřům, tedy Eagles a Arrows vzít po jedné výhře. „Série s Hrochy je pro nás důležitá, pokud si chceme upevnit místo mezi nejlepší čtyřkou,“ ví zadní polař Kotlářky Matěj Šůcha. Vzájemné zápasy v základní části skončily smírně, když oba týmy vyhrály domácí zápasy. „Chceme pokračovat v dobrém výkonu na pálce, udržet naši formu ze zápasů proti Eagles. A všichni se těšíme, že už nastoupí Martin Červenka,“ říká Šůcha. Dobré výkony podává zejména Martin Mužík, který od začátku TOP6 nasbíral 11 hitů a z toho 3 homeruny. Proti ale určitě bude minimálně John Hussey, nadhazovačská hvězda Hrochů, která zatím v Extralize odházela celkem 26 směn, rozdala 30 SO a má ERA 1.04. Série startuje v pátek od 17 hod. v Praze, v sobotu se hraje double v Brně v areálu U Hrocha.

Rozhovor s Martinem Červenkou zde

Foto: Jan Beneš,

Evženie Votinská, Czech Baseball Association