Světový šampionát v nohejbalu se posouvá na rok 2021

Výkonný výbor Českého nohejbalového svazu na svém zasedání oznámil přesunutí nohejbalového šampionátu na rok 2021. Mistrovství světa se mělo v původním termínu konat letos v listopadu v pražském O2 universum. „I přes stále zlepšující se situaci v boji s koronavirem jsme došli k závěru, že mistrovství o rok odložíme.  Aktuální mezinárodní situace v oblasti cestování i složitá ekonomická situace nám vzhledem k početné účasti zahraničních hráčů a fanoušků nedává lepší možnost než odložení nohejbalového svátku na listopad 2021. Nejdůležitější pro nás jako organizátory je zajištění zdraví sportovců, fanoušků a všech lidí na šampionátu,“ uvedl prezident nohejbalového svazu Kamil Kleník.

Rozhodnutí o odložení šampionátu vzešlo na základě návrhu Organizačního týmu MS 2020, který byl Výkonným výborem jednoznačně schválen. Nový termín mistrovství světa je naplánován na 26. – 28. listopad 2021. „Věříme, že v příštím roce se celý sportovní svět naplno vrátí do normálu a uskutečnění mistrovství světa v Praze bude další sportovní oslavou toho, že jsme se s pandemií stoprocentně vyrovnali,“ dodal Kleník.

Nohejbalisté si tak na vrchol sezóny budou muset ještě počkat. „Je to smutné, ale je to tak. Na druhou stranu mám víc času trénovat a dohnat tak manko z letošního jara. Těším se pořád. O to lepší šampionát to bude,“ doplňuje český reprezentant Ondřej Vít.

Fanoušci, kteří si již koupili vstupenky na MS v předstihu zoufat nemusí. Vstupenky budou platné i v příštím roce.

Další podrobnosti najdete na webu msnohejbal.cz.

Jiří Čmucha, Organizační tým MS 2020 v nohejbalu