Draci udolali Tempo až v nastavené směně a udrželi vedení v tabulce!

V neděli se v Nadstavbě o titul TOP6 hrálo pouze jedno utkání, ve kterém Tempo hostilo brněnské Draky a zápas nabídl drama až do úplného závěru, kdy se o vítězi rozhodlo až nastavění.

Stejně jako ve dvou předchozích případech, tak i poslední utkání této série nabídlo vyrovnaný duel nadhazovačů. Jak domácí David Nevěřil, tak také hostující Filip Čapka svým soupeřům povolili pouze dva doběhy. Bylo tak jasné, že o vítězi rozhodnou výkony střídajících nadhazovačů.

Za vyrovnaného stavu 2-2 šlo utkání do nastavení a rozhodnutí přišlo hned v první extra směně. Jejím hrdinou se nakonec stal hostující Martin Schneider. Ten nejdříve v úvodu směny poslal svůj tým homerunem do tříbodového vedení, aby následně zápas doházel na kopci a Tempu povolil pouze jeden doběh

„Jsem na tyto situace zvyklý, jsem na ne připraven a počítám s tím,“ hodnotil závěr zápas Martin Schneider. „Rozházený jsem byl už před směnou. A po tom homerunu jsem nemusel nikam spěchat, takže jsem chvilku poseděl v dugoutu, napil se a šel to zavřít! Ale určitě to nebylo jen o mně. Všichni nadhazovači zaházeli skvěle a odvedli perfektní práci. Výborná byla i obrana. Trochu se trápíme na pálce, ale dostáváme málo bodů, a to je důležité. Je to naše hra, která je na tom založena. A ta pálka se k tomu určitě přidá, až půjde do tuhého O tom jsem přesvědčený,“ dodal na závěr brněnský univerzál.

Draci tak nakonec zvítězili 5-3 a upevnili si první příčku v tabulce Nadstavby. Tempo je spolu s Hrochy Brno a Eagles Praha na čtvrtém místě se stejným poměrem dvou výher a čtyř proher.

Aktuální tabulka

https://extraliga.baseball.cz/tabulka

Evženie Votinská, Sekretariát ČBA

Média ČBA