Druhé kolo TOP6 startuje již ve čtvrtek pražským derby!

Týmy jsou po prvním víkendu v rozdílném postavení – Eagles mají na svém kontu dvě výhry, Kotlářka naopak dvě porážky. „Po špatném začátku bycom chtěli vylepšit naše postavení v tabulce,“ říká před sérií Daniel Vavruša z Kotlářky.

V základní části se týmy rozešly smírně, nejdříve Kotlářka deklasovala soupeře na jeho hřišti 10:0, aby pak doma ztratila náskok 8:2 v posledních dvou směnách. Tým z Markéty trápí v posledních utkáních zejména útok, proti Drakům se jim nepodařilo ani jednou skórovat. To hráči z Krče si proti Hrochů naopak dobře zapálili, když dvakrát dali svému soupeři po 15 bodech. Ale každé utkání je jiné, a o derby to platí dvojnásob. „Na zápasy s Eagles se vždy těším, jsou vždy vyrovnané, a předem není nikdy jasné, kdo vyhraje,“ potvrzuje Vavruša, který letos nastupuje v obraně na první nebo třetí metě a má na svém kontě letos dva homeruny.

Ve čtvrtek se hraje od 19:00 hod. pod světly na Krči, v pátek ve stejnou dobu tamtéž, v sobotu pak od 14:00 hod. na Markétě.

Rovněž ve čtvrtek večer startuje série mezi Arrows Ostrava a Hrochy Brno. Ostravští se nechali v prvním utkání TOP6 zaskočit Tempem a po 13 měsících prohráli domácí utkání. Další dva duely s Tempem ale zvládli, a dá se říct, že do nadstavbových bojů vykročili dobře. „V prvním zápase nás soupeř jasně přestřílel, a nevyvarovali jsme se i několika chyb. V dalších utkáních už jsme podali soustředěný výkon,“ okomentoval úvodní víkend Aleš Navrátil. Hroši si odvezli z Prahy dvě porážky, ale v domácím prostředí, i díky výkonu Johna Husseyho na nadhozu, dokázali zvítězit.

„Pracoval nám skvěle útok, ale obrana a nadhoz se přidaly až ve třetím zápase,“ hodnotil první hrací víkend chytač Hrochů Martin Dvořák. Arrows si dali za cíl postoupit do semifinále a soustředí se zejména na své výkony: „V TOP6 jdeme zápas od zápasu a je prakticky jedno proti komu daný víkend nastupujeme,“ říká nadhazovač a zároveň trenér Boris Bokaj.

Ve vzájemných utkáních základní části Hroši dvakrát celkem jasně prohráli a případný úspěch by je držel ve hře o postup do první čtyřky: „Pokud chceme sérii s Arrows vyhrát, musíme skloubit skvělý výkon v útoku, obraně i na nadhozu,“ ví před zápasy Dvořák. Důležité určitě budou výkony nadhazovačů. Obhájce titulu se může opřít nejen o dvojici reprezentantů Bokaje a Satoriu, ale daří se i jeho mladým hráčům. Hroši hráli část základní části bez své největší hvězdy, a její návrat na hřiště jim velmi pomohl. „Jsme si vědomi kvality Hrochů, navíc mají zpět na kopci Johna Husseyho, což je pro ně velmi důležité. Nic speciálního ale nechystáme,“ ví o hlavní síle soupeře Bokaj.

Hraje se ve čtvrtek v Ostravě od 19:00 hod., stejně tak i v pátek, v sobotu se série od 14:00 hod. přesouvá do Brna do areálu U Hrocha.

Evženie Votinská, Czech Baseball Association,