PRVNÍ HRACÍ VÍKEND TOP6

Baseballová Extraiga má za sebou první hrací víkend nadstavbové části TOP6. Bez porážky jsou Draci Brno, kteří dokázali Kotlářce Praha oplatit dvě porážky ze základní části a vyhráli páteční i nedělní duel stejnými výsledky 3:0. Stejně jako v pátek, také v neděli hráli v utkání hlavní roli startující nadhazovači, reprezentanti Jan Novák a Ondřej Furko. Více ale přeci jen tlačili Draci.

První pokus o skórování ještě zastavila kotlářská obrana autem na domácí metě, ale ve 3.směně už se hostující hráči dokázali bodově prosadit a dostali se do vedení 3:0. Od této doby už se dostávali na mety spíše ojediněle, ale stejně tak se moc nedařilo ani domácímu útoku. Furko, Vašourek a Schneider je nepustili dále, než na 3. metu. Závěrečný tlak v dohrávce poslední směny přinesl na dva auty pouze obsazenou první a druhou metu. Více už Martin Schneider nedovolil a stejně tak jako v pátek, dokázal pro svůj tým udržet důležitou výhru.

Tempo Praha v domácím utkání s Arrows Ostrava opět dobře začalo. Meta zdarma a tři hity za sebou mu přineslo vedení 2:0. Ostravští ale dokázali odpovědět. Startující nadhazovač Jake Rabinowitz neodolal tlaku hostujících pálkařů a ti pěti body ve třech směnách obrátili vývoj utkání ve svůj prospěch. Snahu Tempa o snížení náskoku zmrazil tříbodový homerun Radima Novotného už na střídajícího Martina Zelenku. I ten si připsal další odpal za plot, proti Arrows již druhý a celkově v sezóně pátý, ale jeho týmu to na vítězství nestačilo. Arrows si tak odváží z Prahy svou druhou výhru v sérii, tentokrát 9:4.

První vítězství v TOP6 slaví Hroši Brno. Ti v předchozích dvou pražských duelech odcházeli se dvěma patnáctibodovými porážkami, ale domácí prostředí a John Hussey na kopci, jim svědčili. Eagles se na pálce nedokázali významněji prosadit, výjimkou byl jednobodový homerun Jonáše Výbory. Když navíc vloni stříbrný tým nepodržela ani obrana, která zaznamenala 3 chyby, vyhráli Hroši nakonec 4:2.

V neúplné tabulce vedou Draci Brno se dvěma výhrami, ale tým ještě čeká odložené utkání s Kotlářkou. O 2. a 3. místo se děli Eagles Praha s Arrows Ostrava. Bez výhry je Kotlářka Praha. Další utkání se hrají již ve čtvrtek. Zatím trochu tápající Kotlářku čeká pražské derby s Eagles a Arrows hostí Hrochy.

Aktuální tabulka TOP6

https://extraliga.baseball.cz/tabulka

Evženie Votinská, Sekretariát ČBA,

Média ČBA