O vítězi MOL eCupu se rozhodne už tuto neděli

Virtuální podoba fotbalového poháru ve hře FIFA 20 míří tento víkend do finiše. V rámci Superfinále se 19. 7. 2020 v pražském hotelu Don Giovanni rozhodne o vítězi trofeje pro mistra, rozdělení finanční prémie ve výši 60 000 Kč a o držitelích dalších hodnotných cen od partnerů projektu.

MOL eCUP je unikátní esportový projekt ve hře FIFA 20, ve kterém se spolu utkávají profesionální fotbalisté, profi gameři i fanoušci z řad široké veřejnosti. Ti reprezentují svůj oblíbený český klub.

„Jsem moc rád, že premiérový ročník MOL eCupu, který jsme ve spolupráci s partnery nachystali ve velmi krátkém časovém horizontu, vzbudil takový ohlas. Do veřejné kvalifikace se přihlásilo více než 580 hráčů, což na startu historie tohoto projektu považuji za velký a zároveň zavazující úspěch,“ říká předseda VV FAČR Martin Malík.

Vyřazovací fáze rozhodla o čtyřech semifinalistech, mezi kterými nechybí prvoligové týmy. Viktoria Plzeň, Bohemians 1905 a teď už i Pardubice nasadily do soutěže své esportové hráče, kteří dokázali vybojovat postup přes velmi kvalitní soupeře.

Barvy Plzně hájí T9Laky, nejlepší FIFA hráč České republiky podle žebříčku vydavatele hry, a také Drmi10, se kterým se T9Laky střídá po zápasových sériích. Za Bohemians 1905 zase nastupuje jejich hráč M4tk0 a zajímavý je i přístup Pardubic, které na hostování pro tuto soutěž přivedly FIFA hráče RIIJKA.

Překvapením je určitě postup klubu FC Nové Hodějovice, který reprezentuje hráč Krtek88. Ten prošel do play off MOL eCupu přes veřejné kvalifikace.

Nedělní Superfinále odstartuje v 16:30 utkáním mezi Novými Hodějovicemi a Pardubicemi, na které naváže druhý souboj mezi plzeňskou Viktorií a pražskými Bohemians.

Všechna utkání bude možné sledovat od 16:30 živě na Twitch kanále MOL eCupu a Facebooku MOL Cupu. Od 18:00 hodin, tedy od druhého semifinále, navíc poběží přímý přenos na kanále ČT Sport. MOL eCup se tak stane první turnajovou soutěží ve hře FIFA 20 v České republice, která bude živě přenášena na televizních obrazovkách.

Vítěz si kromě poháru pro šampiona odnese také finanční odměnu ve výši 40 000 Kč, dále 55“ TCL televizi, PlayStation 4 Pro, zapůjčení vozu Hyundai Kona electric, obrandovaný PS4 ovladač a palivovou kartu na 5 000 Kč od společnosti MOL.

Michal Jurman, Ředitel Oddělení komunikace/Head of communications

Fotbalová asociace České republiky