Ondřej Mihálik se stává hráčem Viktorie Plzeň

Ondřej Mihálik je již oficiálně hráčem Viktorie Plzeň. Na záložníka nebo útočníka měl klub předkupní právo, kterého využil. Pišta, jak se šikovnému fotbalistovi přezdívá, přichází nastálo z AZ Alkmaar. Ve Viktorce podepsal smlouvu na tři roky.

Třiadvacetiletý univerzál odehrál v dosavadním průběhu FORTUNA:LIGY 20 zápasů, ve kterých si připsal 576 minut, vstřelil dvě branky a zaznamenal gólovou asistenci. V právě probíhajícím ročníku okusil také zápasy evropských pohárů proti Olymipakosu nebo Antverpám.

Dosavadní cestu v plzeňském dresu ušel coby hráč na hostování, nyní je již stvrzený jeho přestup. „Je to i pro mou hlavu jistota, že tu zůstanu a nemusím řešit nic jiného. Jsem strašně rád, že to tak dopadlo,“ přiznává Mihálik. „Priorita z mé strany i ze strany rodiny byla zůstat v Plzni,“ doplňuje po podpisu tříletého kontraktu.

„Ondra Mihálik je velmi pracovitý hráč se skvělým charakterem a vzorným přístupem. Během ročního hostování z Holandska nás přesvědčil o svých kvalitách, vidíme v něm pro klub budoucnost, a proto jsme se společně s trenérem i sportovním ředitelem jednomyslně shodli na využití předkupního práva,“ uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek. „Zvykl si výborně na prostředí a může se nyní plně koncentrovat na zbývající tři ligové zápasy a hlavně se již chystat na nadcházející sezonu, kde budeme mít opět ty nejvyšší ambice,“ pochvaluje si generální manažer klubu.

K transferu z Nizozemska do Štruncových sadů se vyjádřil i hráčův zástupce Viktor Kolář z agentury Sport Invest: „Ondra se vracel do Česka po zranění, Viktoria věřila v jeho schopnosti i velkou chuť vrátit se na nejvyšší výkonnostní úroveň. V Plzni našel velmi ambiciózní prostředí, s novým trenérem přišla navíc čerstvá motivace a především obrovský elán posunout tým na další úroveň. Ondra je pevnou součástí tohoto projektu, což vnímáme za všechny strany jako skvělý tah.“

A ještě jedna změna proběhne u Ondřeje Mihálika. Do nadcházející sezony vstoupí s novým číslem na dresu – 17. „Je to pro mě šťastné číslo, nosil jsem ji odmalička, i ve všech reprezentacích. Chtěl bych na to zase zpátky navázat a mít ji i tady,“ usmál se Mihálik.

Ondřej Mihálik, trenér Adrian Gula před Spartou, finále nadstavby:

Mgr. Václav Hanzlík, Ředitel komunikace, Head of communication,

FC Viktoria Plzeň, a.s.