Kotlářka deklasovala Eagles a drží se stále v čele extraligové tabulky

Celkem šest směn držel Daniel Padyšák, reprezentační nadhazovač Kotlářky Praha, pálkaře pražských Eagles bez dobrého odpalu. Na metu se podívali pouze Antoň, Bužga a Bauer a to po metách zdarma a jednom trefení. Zato pálkaři Kotlářky se do startujícího Šimona Blažka i Ondřeje Hegra pustili bez respektu. Hned po první směně svítilo na ukazateli skóre 3:0 v jejich prospěch. Po 5. inningu už to bylo 8:0 i díky homerunu Jakuba Sládka: „Dnes nám to všem hezky sedlo,“ pochvaloval si autor 59 extraligových homerunů.

Rozdílový výsledek 10:0 zajistil třímetovým odpalem Martin Mužík, který proměnil v dobý odpal tři ze svých pěti startů na pálce. Ceněnou statistiku pokazil Padyšákovi zadák domácích Marek Chlup v dohrávce 7. směny. „Chtěl jsem samozřejmě no-hitter odházet, což se nepovedlo, ale to je baseball. Plán byl přijet sem a vyhrát a nevyužít při tom moc nadhazovačů, a to se povedlo,“ řekl po utkání Padyšák a pokračoval „Házelo se mi skvěle, zápas se vyvíjel dobře a soupeři jsme nedali šanci.“ Rozdílový výsledek udržel při své extraligové premiéře nadhazovač Vojtěch Vlach, který zahrál také výborně v poli, kdy za chytil nepříjemný odpal a rozehrál hru do dvojitého autu: „Byl jsem nervózní, ale pak se vše vyvíjelo tak, jak to znám a bylo to nakonec v pohodě. Podrželo mě pole, já jsem jen udělal svoji práci,“ byl i on po utkání spokojený.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kotlářka tak zůstává před víkendovými zápasy v čele extraligové tabulky s osmi výhrami a jednou porážkou. V sobotu a v neděli hraje s Hrochy Brno, kteří jsou aktuálně na 7. místě. Eagles jsou čtvrtí a o víkendu je čeká Technika Brno, nyní na 5. příčce. Do bojů o titul postupuje prvních šest týmů. Základní část končí 12. července.

Aktuální tabulka Extraligy

https://extraliga.baseball.cz/tabulka

Liga pokračuje v pátek večerními zápasy v Blansku a Ostravě, hraje se také v sobotu a v neděli.

Rozpis https://extraliga.baseball.cz/rozpis-vysledky

Evženie Votinská, Sekretariát ČBA

Média ČBA