Na Slavii, Viktorii a Spartu soupeři nestačili!

První kolo nadstavby ve skupině o titul ve Fortuně : lize skončilo úspěšně pro nejlepší tři mužstva. Sparta a Viktorie jsou nyní v domácím prostředí k neporažení a Slavia se překonala v Ostravě. Po pěti letech zde vyhrála 3:1 a získala důležité tři body.

V ostravském duelu Slavia získala po dobrém výkonu do poločasu dvoubrankový náskok. Po přestávce  kontrolovala hru, měla ještě další šanci a zdálo se že zápas dohraje v klidu. Běžela však poslední minuta, kdy Provod přišel v souboji uprostřed hřiště o míč. Následoval dlouhý centr přes obranu Pražanů a rozběhnutý Buchta obešel i brankáře a  snížil na 1:2.  Drama jako v předchozím utkání v Ostravě, kdy Baník v prodloužení vyrovnal na 2:2, se nekonalo. Ve druhé minutě prodloužení z protiútoku po přihrávce sedmnáctiletého Oscara zpečetil  Musa vítězství Slavie 3:1. Oba hráči střídali v samém závěru utkání. Trenér Trpišovský tedy vytáhl správné žolíky.

Trenér Jindřich Trpišovský po utkání:

Na pražské Letné padlo v sobotu pět gólů a pod všechny se podepsali sparťané. Frýdek, který  střídal zraněného Vindheima, po dvou minutách na hřišti  se trefil do vlastní branky a srovnal skóre na 1:1. A vůbec obránci byli střelecky úspěšní. První dva góly vstřelili obránci domácích Hancko a Sáček. Liberec, který  v předchozích  dvou utkáních Spartu porazil, tentokrát hrál druhořadou roli. Prohra 1:4 to dokazuje.

Trenér Václav Kotal, Ladislav Krejčí:

Před středečním soubojem se Slavií doma Plzeň proti Jablonci nezaváhala, hlavně využila chyb hostí a vyhrála  2:0. Nadále zůstává  za Slavií o šest bodů. A jak tomu bude po středě? V případě vítězství by mohla Slavia slavit titul bez ohledu na zbývající zápasy. Po remíze nebo vítězství Viktorie by boj o titul byl otevřený až do konce nadstavby. Druhá se ztrátou šesti bodů.

Trenér Adrian Gula:

Trenér Petr Rada:

Výsledky finálové skupiny FORTUNA:LIGA:

Sobota 20.6.2020:

AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec 4:1 (2:1)

Branky: 9. Hancko, 43. Sáček, 75. a 90.+3 vlastní Nguyen  – 29. vlastní Frýdek.
Rozhodčí: Ardeleanu – Moláček, Caletka. ŽK: Trávník – Malinský, Baluta, Hoftych (tr.), Hromada. Diváci: limit.

Sparta: Heča – Sáček, Štetina, Hancko, Hanousek – Vindheim (26. Frýdek), Krejčí, Kanga (76. Karabec), Dočkal (63. Trávník), Karlsson (76. Hložek) – Kozák (63. Tetteh). Trenér: Kotal.

Liberec: Nguyen – Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Mikula – Malinský (65. Rondič), Alibekov (57. Beran), Mara, Hromada (78. Michal), Pešek (57. Zeman) – Baluta (78. Fukala). Trenér: Hoftych.

FC Baník Ostrava – SK Slavia Praha 1:3 (0:2)

Branky: 90. Buchta – 14. Zima, 43. Bořil, 90.+2 Musa. Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Mokrusch. ŽK: Jirásek, Kuzmanovič, Fleišman – Ševčík, Musa. Diváci: limit.

Ostrava: Laštůvka – Jánoš, Pokorný, Stronati, Svozil, Fleišman – Potočný (81. Baroš), Kaloč (81. Drozd), Jirásek (65. Smola), Lalkovič (65. Buchta) – Šašinka (56. Kuzmanovič). Trenér: Kozel.

Slavia: Kolář – Coufal, Frydrych, Zima, Bořil – Ševčík (75. Traoré), Holeš – Masopust (82. Oscar), Stanciu (86. Takács), Provod – Tecl (86. Musa). Trenér: Trpišovský.

Neděle 21.6.2020:

FC Viktoria Plzeň – FK Jablonec 2:0 (1:0)

Branky: 19. Chorý, 71. Čermák. Rozhodčí: Julínek – Dobrovolný, Myška. ŽK: Beauguel – Kratochvíl, Hämäläinen. Diváci: limit.

Sestavy:

Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Kovařík – Bucha (81. Hořava), Kalvach, Čermák – Kayamba (81. Havel), Chorý (55. Beauguel), Kopic (60. Mihálik). Trenér: Guľa.

Jablonec: Hrubý – Holík, Jeřábek, Plechatý, Krob – Považanec – Matoušek (79. Pleštil, 87. Černák), Kratochvíl, Hämäläinen (83. Pilík), Sýkora – Doležal (83. Velich). Trenér: Rada.

Čtsa, ph., kc., foto, audio: www.sparta.czwww.fcviktoria.czwww.slavia.cz