Od příštího týdne více fanoušků na stadionech!

Počínaje pondělím 15. června vstoupí v platnost nové mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví ČR, které upravuje pro sportovní akce limit počtu zúčastněných osob. Aktuálně platný počet účastníků ve výši 500 osob již bude nově platit pro každý stavebně oddělený sektor zvlášť. Za určitých okolností se proto ligového zápasu může od příštího týdne zúčastnit až 2500 osob.

Klubům pořádajícím ligové utkání tak bude umožněno využít maximálního aktuálně povoleného počtu osob na jednom místě v každém z ne více než pěti stavebně oddělených sektorů s vlastním vstupem a zázemím (toalety, občerstvení apod.) pod podmínkou naplnění nejvýše jedné čtvrtiny kapacity každého z těchto sektorů. Současně musí být splněna každá z uvedených podmínek (tj. aktuálně max. 500 osob v sektoru, nejvýše 5 sektorů a max. ¼ kapacity každého ze sektorů). Podmínkou je také zajištění, aby diváci a další zúčastněné osoby obsadili každé druhé sedačky v obsazené řadě a jedna řada mezi zůstala volná. V praxi to bude znamenat rozdělení stadionu na max. pět diváckých sektorů či tribun včetně VIP zázemí s obsazením nanejvýš čtvrtiny sedadel s maximální kapacitou po 500 osobách.

Nové podmínky na fotbalových stadionech budou platit již pro středeční semifinálová utkání MOL Cupu a následně pro všechny zápasy nadstavbové části FINÁLE FORTUNA:LIGY. „Velmi si vážíme přístupu Ministerstva zdravotnictví a jsme rádi, že pozitivní zkušenosti z organizace dosavadního průběhu obou profesionálních soutěží pod hlavičkou LFA a ligových klubů nám umožnilo učinit další krok, kterým bude alespoň částečný návrat fanoušků na tribuny,“ řekl k vývoji jednání mezi Ministerstvem zdravotnictví a LFA její předseda Dušan Svoboda. „Chtěl bych apelovat na fanoušky všech klubů, aby si vážili tohoto uvolnění a na tribunách dodržovali daná opatření. Společně s kluby i ministerskou pracovní skupinou COVID-19 budeme i nadále v kontaktu a budeme nová opatření vyhodnocovat,“ doplnil Svoboda s tím, že kluby v nejbližších dnech od LFA obdrží aktualizovanou verzi Protokolu opatření pro organizaci utkání za mimořádných podmínek.

Štěpán Hanuš, Ředitel komunikace a PR, FOTBALOVÁ ASOCIACE

www.lfafotbal.cz