Ve šlágru Fortuna: ligy gól nepadl!

Pražský Eden byl ve 28. kole FORTUNA:LIGY dějištěm zápasu, který mohl hodně napovědět, zda Plzeň vážně ohrozí Slavii na její cestě k obhájení titulu. Po  remíze 0:0 však Viktorie  nadále ztrácí osm bodů a po neděli je tak jisté, že Slavia zvítězí v základní části nejvyšší fotbalové soutěže.

A v nadstavbě, která začne už 20. června, bude mít Slavia z pěti zápasů třikrát výhodu domácí hřiště a proti Plzni  nastoupí opět  v Edenu. A po tomto duelu, který se odehraje za 14 dní, může být už jasno o  mistru.

Nedělní souboj  ukázal, že Slavie se na rozjetou Viktorii dobře připravila. V prvním poločase, až na jednu výjimku, soupeře nepustila do šance, neboť důsledně napadala po celém hřišti. Hlavně  červenobílí eliminovali  středovou trojici Bucha, Kalvach, Čermák. Teprve po přestávce, kdy hosté přesnou, leč zdlouhavou  souhrou, otupili aktivitu slávistů, to byl vyrovnanější  zápas.

Slavia měla k vítězství nesrovnatelně blíž.  Dostávala se do  gólových situací,  Masopust v závěru prvního poločasu nedokázal prostřelit  Hrušku z bezprostřední blízkosti a totéž  po změně stran opakovali Provod a Stanciu. Gólová byla i střela Stancia, kterou  před odkrytou brankou srazil na roh Řezník. A ještě v závěru zápasu, 12 minut před koncem,  prudká přihrávka Masopusta minula nabíhajícího Tecla.   

Plzeňští hráči se ani jednou  netrefili  mezi tři tyče (!) a pouze Kovařík v prvním poločasu a hlavně Čermák hlavou 25 minut před koncem  ohrozili slávistickou branku, v níž kraloval  Kolář. V tomto ligovém ročníku má už na kontě 20 zápasů bez inkasovaného gólu. A ještě jeden fakt: Viktoria ani v  jednom ze sedmi posledních utkání v Praze nezískala tři body. A vstřelila v nich jediný gól, takže Eden zůstává pro ni hřištěm neoblíbeným, abychom použili  vyjádření jejího nejzkušenějšího hráče, 36letého Limberského.

SK Slavia Praha – FK Viktoria Plzeň 0:0

Rozhodčí Franěk – Vlček, Frimmel. ŽK: Provod, Bořil –  Hejda, Řezník, Kopic.

Slavia: Kolář – Coufal, Kúdela, Zima, Bořil – Ševčík, Holeš (90. Frydrych) – Masopust (86. Hellebrand), Stanciu, Provod – Tecl (86. Musa). Trenér Trpišovský

Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Limberský –  Bucha, Kalvas, Čermák –  Kaymba (90. Havel), Beaugel (90. Chorý), Kovařík (71. Kopic) Trenér Gul‘a.

Trenér Jindřich Trpišovský, Lukáš Provod po utkání:

Trenér Andria Gul’a, Aleš Čermák po utkání:  

Čtsa, ph., foto: www.fcviktoria.cz