Musův gól rozhodl o vítězství Slavie

Po sobotním fotbalovém posvícení v pražském Edenu s pěti góly do sítě Jablonce, se o tři dny později vedoucí tým trápil na hřišti poslední Příbrami. Nakonec slávisté v nervozním závěru získali tři body za vítězství 1:0. Jedinou branku vstřelil  v 82. minutě Musa,. který čtvrt hodiny předtím  vystřídal Takácse.

Slavii do té doby nebyla nic platná převaha, ani jedna z 18 střel neskončila v brance. Pouze  Stanciu orazítkoval  v prvním poločase tyč a po změně stran nastřelil z trestného kopu břevno. Nedokázala nic vytěžit ani z devíti rohových kopů.

Vodou na mlýn důsledně bránící Příbrami byly  vysoké centry, které slávisté stereotypně posílali do pokutového území. Likvidovali  je především vysocí stopeři Dramé a Kingue, nejlepší hráči poražených. Jinak domácí, pokud se dostali z defenzívy, se ve v hodné chvíli snažili o protiútoky a poté co inkasovali gól, donutili slávisty k bránění hubeného vítězství. Co chybělo, aby poslední   tým si ke čtyřem bodům  z předchozích dvou zápasů připsal za remízu další bod?

Jestli něco  v Příbrami letos udělali dobře, tak to bylo angažování trenéra Pavla Horvátha. Může to přinést ovoce v boji o záchranu v nejvyšší fotbalové soutěži.  Horváth se totiž odhodlal k vydatným změnám, které se osvědčují a hlavně získal důvěru hráčů, ochotných plnit  jeho náročnost, jak v tréninku, tak v zápasech.

1.FK Příbram – SK Slavia Praha 0:1 (0:0) 

Branky: 82. Musa. Rozhodčí: Pechanec – Hájek, Horák. ŽK : Hellebrand, Hilál.

Příbram: Meichar- Kvída (68. Pazdera), Dramé, Kingue, Nový -Tregler, Soldát (83. Cmiljanovič), Antwi (68. Škoda), Zorvan (75. Slepička), Rezek (83. Hájek) –  Polidar. Trenér: Horváth.

Slavia Praha: Kolář – Coufal, Kúdela, Zima, Bořil – Traoré., Takács (69. Musa) – Masopust (59.Hellebrand), Stanciu (86. Frydrych), Provod – Tecl (86. Hilál). Trenér: Trpišovský.

Čtsa, ph., foto: www.fkpribram.cz