Střelecké hody Slavie a Plzně!

Ve 26. kole Fortuna:ligy dokazovali fotbalisté Slavie a Plzně proč jsou nejlepšími týmy soutěže. Na domácích hřištích  si s chutí zastříleli. Jablonec odjel z Edenu s pěti góly  a Mladá Boleslav  ze stadiónu Viktorie dokonce se sedmi góly. V Plzni byl k vidění  i hattrick Aleše Čermáka.

Už o víkendu dojde v Praze k souboji Slavie s Viktorií, který může hodně napovědět. Zda má Slavie blíž k obhájení titulu nebo  zda Plzeň  zvýší šance na její sesazení z ligového trůnu.

Překvapením kola bylo vítězství Příbrami v Olomouci. Pod vedením nového trenéra Pavla Horvátha  získal poslední tým ze dvou zápasů čtyři body, zatím co v předchozích dvacet čtyři pouze čtrnáct.  Potrápí Příbram v úterý Slavii?

Na soupeřově hřišti vyhrála ještě Sparta. Po prohře s Plzní udělal trenér Kotal změny v sestavě, které  měly plný herní efekt až po přestávce. Karviná sice po prvním poločase vedla 1:0, ale po přestávce to byla střelecká exhibice Pražanů. Jeden gól hezčí než druhý, vítězství 4:1 bylo první pod vedením Kotala.

I třetí pražský tým Bohemka, byl úspěšný. Po Teplicích vyhrál i druhý zápas v Ďolíčku. Tentokrát nad  Českými Budějovicemi, tříbrankový náskok se v poslední čtvrthodině smrskl  na rozdíl jediné  branky.

Po prohře v odloženém utkání v Teplicích se vzchopil Liberec. který  nejdřív vyhrál V Českých Budějovicích a v sobotu si doma poradil i se  Slováckem. Postoupil už na čtvrté místo v tabulce.

Dva remizové zápasy měly podobný scénář. Zlín proti Ostravě vyrovnal v poslední minutě a Opava v Teplicích dvě minuty před koncem zápasu.

Čtsa, ph.,