Klokani si připsali další tři body!

Bohemka nastoupila do utkání 26. Kola FORTUNA:LIGY ve vršovickém Ďolíčku proti Dynamu Českých Budějovic po zasloužené vysoké výhře v minulém kole doma nad Teplicemi, s  jediným úkolem opět vyhrát a plně bodovat. Dynamo prohrálo na budějovické Střelnici s Libercem, takže přijelo do Prahy rovněž bodovat.

Oba týmy začali utkání, ve kterém šlo o velice důležité body, dost aktivně a důrazně. Ale jejich snaha v úvodu zápasu byla neúspěšná, Hra se přelévala z jedné strany na druhou, ale jen na velké vápno, kde skončila nepřesnou střelou, přihrávkou, nebo míč v rukavicích gólmanů.

Ve 28. minutě se domácí ujali vedení, po centru z pravé strany se trefil bez přípravy Schumacher do branky 1:0.  

V 37. minutě se radovali Klokani podruhé, kdy po uniku po levé straně našel Schumacher po přihrávce ve vápně Vodháněl, jehož tečovaný míč proletěl kolem pravé tyče do sítě 2:0.

V závěru prvního poločasu a inkasovaném gólu se ještě hosté snažili před odchodem do kabiny o vyrovnání, ale neúspěšně, naopak domácí Hronek na druhé straně mohl navýšit vedení, jenže jeho nepřesná střela z vápna skončila vysoko nad brankou. 

Po změně stran hosté střídají, do hry nenastoupil Mészáros, kterého vystřídal Šulc. Hned v úvodu fauloval kapitán hostí Sivok, obdržel druhou žlutou kartu a následně červenou, takže musel předčasně pod sprchu.  

V 55. minutě po hezké kombinaci si naběhl před branku soupeře Pulkráb, který po přihrávce z pravé strany patičkou míč do branky 3:0.

Po pěti minutách se dostali Jihočeši do šance, kdy našel Šulc ve vápně nabíhajícího Schranze, jeho střela bez přípravy minula levou tyč.

V 76. minutě hosté snižují, kdy se Schranz trefil nádhernou a umístněnou střelou z dvaceti metrů pod břevno, na kterou neměl domácí gólman žádnou šanci 3:1.

V tříminutové nastavení, Jihočeši snížili na rozdíl jediného gólu, který vsítil z velkého vápna Táborský a konečný výsledek upravil na 3:2.  

V závěru zápasu se hosté již o zkorigování nepříznivého výsledku nesnažili, v nastavení se naopak Klokani ještě snažili navýšit zaslouženou výhru, kterou si nakonec uhlídali a zároveň si připsali další tři důležité body, v ligové tabulce se posunuli na jedenácté místo se stejným počtem 33 bodů na desátou Olomouc.

„Myslím si, že prvních 55 až 60 minut bylo velmi slušných a dostali jsme se do tříbrankového vedení. Narušilo nám to vyloučení Sivoka, kdy jsme si trošku poslední půlhodinou zkazili dojem, už nás to trošku ukolébalo do pomala a přestali jsme hrát. Ale získali jsme tři body, které jsou důležité. Vážím si toho, že vyhrát doma dva zápasy po sobě není nikdy jednoduché a díky tomu jsme se posunuli v ligové tabulce bodově na Olomouc,“ zhodnotil zápas Luděk Klusáček trenér Bohemians. :

„Obrovské zklamání, protože nám výsledky pořád umožňovaly poprat se i o horní patra. Bavili jsme o tom s kluky. Musím říct, že v první půli to pro nás pro všechny bylo velké zklamání, protože jsme působili matně. Neviděl jsem tam od týmu touhu, elán, že by tam chtěl s výsledkem něco udělat. Bohemce jsme to hrozně usnadnili a vůlí a zarputilostí nám dělala problémy. Nechali jsme si dát dva góly, bohužel jsme branku soupeře neohrozili. Směrem dopředu toho bylo hrozně málo. Do druhého poločasu jsme udělali změnu.Přesto musím za druhý poločas v deseti musím kluky pochválit, protože makali tak, jak jsme měli makat od začátku,“ řekl David Horejš trenér Českých Budějovic.

Bohemians Praha 1905 – SK Dynamo České Budějovice 3:2 (2:0)

Branky: 29. Schumacher, 37. Vodháněl, 55. Pulkrab – 76. Schranz, 90.+3 Táborský. Rozhodčí: Berka – Vlček, Flimmel. ŽK: Pulkrab – Ledecký, Sivok, Čavoš. ČK: 47. Sivok. Diváci: 140.

Bohemians: Valeš – Köstl, Bederka, Hůlka – Bartek, Hronek (63. Vaníček), Vacek (58. Květ), Jindřišek, Schumacher (77. Dostál) – Pulkrab (57. Puškáč), Vodháněl (76. Mosquera). Trenér: Klusáček.

Č. Budějovice: Drobný – Kopečný, Havel, Sivok, Novák (66. Kladrubský) – Čavoš (76. Táborský), Havelka – Mészáros (46. Šulc), Brandner, Schranz – Ledecký (50. Talovjerov). Trenér: Horejš.

Čtsa, kc, foto: www.bohemians.cz