Dlouho jsme na to čekali, moc se těšíme!

Po osmdesáti dnech bez ligového fotbalu se konečně dočkáme! Viktoráni po více než dvouměsíční pauze vynucené pandemií koronaviru už ve středu večer vyběhnou zpátky na trávník. A půjde hned o pikantní duel – od 20 hodin je čeká souboj proti Spartě. Jak se na utkání těší Joel Kayamba a trenér Adrian Guľa?

„Samozřejmě se těšíme moc, už dlouho jsme na to čekali a teď se to konečně blíží,“ říká nadšeně konžský záložník. Podle něj není problém, že na Západočechy čeká hned ostrý duel na pražské Letné. „Pro nás není rozdíl, jestli hrajeme proti Spartě, nebo třeba proti Opavě, my potřebujeme vždy bodovat. Beru to jako každý zápas, ale bude to určitě emotivní a zajímavé utkání,“ doplňuje.

Osmadvacetiletý rychlík věří, že je Viktorka na restart ligy dobře nachystána. „Teď bude vidět, kdo je na to připraven a kdo není. V pauze jsme trénovali, hráli tři přáteláky… Samozřejmě teď půjde o ligový zápas, takže to určitě bude rozdíl, ale věřím tomu, že jsme velmi dobře připraveni,“ doufá Kayamba. „Bylo důležité přáteláky odehrát, abychom viděli, jak jsme na tom kondičně i herně. Vstřelili jsme 11 gólů, to je pozitivní. Věřím, že jsme si i díky tomu zvýšili sebevědomí a jsme opravdu dobře připraveni,“ dodává plzeňský pilíř krajní řady.

Co říká na to, že při tak velkém zápase bude prázdný stadion? „Určitě to bude rozdíl. Fotbal bez diváků, to není úplně ono, ale my se musíme soustředit na naše výkony. Fanoušci jsou důležití. I když s námi nebudou, budou se dívat u televize a fandit nám,“ ví Joel Kayamba.

Před středečním šlágrem kola mluvil i se svým kamarádem ze Sparty, Guélorem Kangou. „Včera mi volal. Nejsme v kontaktu jen před vzájemným zápasem, občas si takhle voláme. Je jasné, že mi neříká, jak jsou nachystaní, já mu to také neříkám. Bude to překvapení,“ uzavírá natěšený Kayamba.

Trenér Adrian Gul’a:

Čtsa, zdroj: www.fcviktoria.cz