Teplice porazili v dohrávce zaslouženě Liberec!

Teplice v dohrávaném zápase 23. kola FORTUNA:LIGY po dvou měsíční přestávce z důvodu koronaviru porazili na Stínadlech Slovan Liberec 2:0. Autory vítězných gólů byl Tomáš Kučera a Jakub Řezníček. Zápas byl první v rámci restartu fotbalové soutěže, odehrán bez diváků za přísných hygienických podmínek.

Trenér domácího celku Stanislav Hejkal udělal v základní sestavě několik změn, neboť mu chybělo několik hráčů z důvodu zranění. Přesto domácí hráči v severočeském derby nezklamali a Liberec v průběhu zápasu, svým důrazným výkonem zaskočili, zejména důslednou obranou a dobře organizovanou hrou, velkou zásluhu na výhře měl brankář Tomáš Grigar, který podal velice dobrý výkon.  

Teplice nezačaly utkání dobře, přestože potřebovaly vybojovat tři body, tak jejich hra postrádala v prvním poločase přesnou kombinační hru, zakončenou finální přihrávkou a následně gólem a vedením.

Do první gólové šance se dostal ve 12. minutě teplický Řezníček, ale jeho střelu z vyložené pozice ve vápně zblokoval liberecký Karafiát na rohový kop. Ve 20. minutě se snažil ze standardní situace z pětadvaceti metrů skórovat Karafiát, ale jeho střelu k tyči nadvakrát zlikvidoval brankář Grigar. O několik minut později se dostal po pěkné kombinační akci hostující Baluta. Jeho střelecký pokus odvrátila domácí obrana na roh.

Liberečtí si ještě v následujících minutách vypracovali další brankové příležitosti, které ale domácí obrana ve spoluprácí s brankářem, bez velkých problémů úspěšně odvrátila.

V 37. minutě se domácí dostali do vedení, kdy Trubač našel přesnou přihrávkou za obranu, nabíhajícího Kučeru, který přesně umístněnou střelou na zadní tyč, nedal brankáři Nguyenu žádnou šanci 1:0.

V závěru prvního dějství se nic podstatného nestalo, hráči Slovanu se sice snažili o vyrovnání, přestože byli lepším celkem, tak vyložené gólové šance neproměnili, neboť je domácí do šance nepustili.  

Hned v úvodu druhého poločasu po osmi minutách navýšili domácí po rychlé akci vedení na 2:0. Hlavičkový souboj na útočné polovině Teplic vyhrál domácí Vondrášek, který našel centrovaným míčem na hranici velkého vápna Moulise, jeho následnou střelu tečoval do sítě velice důrazný Řezníček 2:0.

V následujících minutách měli více ze hry liberečtí, nejprve se snažil skórovat z velkého vápna z otočky Kuchta, brankář Grigar střelu k tyčí zlikvidoval. Vzápětí se uvolnil ve vápně Beran, ale jeho snaha skončila vedle tyče. Další šanci neproměnil z rohového kopu u pravé tyče volný Mikula, jeho střela skončila nad brankou.

Naopak domácí Moulis na druhé straně se netrefil v 68. minutě do sítě, míč proletěl nad brankou, těsně nad břevno. V 71. minutě našel hostující Malinský ve vápně Zemana, ale jeho střelu odvrátil obránce na roh. V další velké šanci byl liberecký Kačaraba, ale brankáře Grigara nepřekonal. Po dalším obrovském tlaku Liberce se hra oboustranně zklidnila, toho využili tepličtí a několikrát zahrozili, ale jejich snaha, navýšit skóre, se nezdařila.

Domácí v závěru zápasu již zaslouženou dvoubrankovou výhru uhlídali, zároveň si připsali do tabulky tři důležité body. Naopak Liberec, byl bez bodů s prohrou 0:2.

FK Teplice – FC Slovan Liberec 2:0 (1:0)

Branky: 37. Kučera, 53. Řezníček. Rozhodčí: Marek – Vodrážka, Batík. 
ŽK: 19. Kodeš- 74. Karafiát. Hráno bez diváků.

FK Teplice: Grigar – Paradin, Čmovš, Kodeš (81. Nazarov), Vondrášek – Moulis, Knapík, Kučera (85. Žitný), Radosta (77. D. Černý) – Trubač – Řezníček. Trenér: Hejkal.

FC Slovan Liberec: Nguyen – Mikula (64. Ma. Zeman), Kačaraba, Karafiát, Hybš – Hromada (72. Rondić), Mara – Malinský, A. Baluta (56. Beran), Pešek – Kuchta. Trenér: Hoftych.

 Trenér Stanislav Hejkal Teplice:

Trenér Pavel Hoftych Liberec:

Čtsa, Audio: www.fkteplice.cz