JAK TRÉNUJÍ MLADÍ HOKEJISTÉ A HOKEJISTKY – VIDEA Z PROJEKTU #HOKEJDOMA

Od konce března připravuje Český hokej seriál instruktážních videí s cvičeními pro přípravu v domácích podmínkách. Videa, dostupná na sociálních sítí Českého hokeje a v aplikaci Coach Manager, jsou pravidelně doplňována a v průběhu několika týdnů tak získali trenéři, hráči i jejich rodiče rozsáhlý zásobník cviků pro období, kdy se hokejisté nemohou připravovat na zimních stadiónech.

Videa slouží jednak jako zdroj inspirace pro individuální přípravu v současných omezených podmínkách, jednak jako příklad toho, jak malé hokejisty a hokejistky zaujmout a motivovat pro domácí cvičení.      

Část #HokejDoma:Trénuj jako hráči NHL obsahuje cvičení, připravovaná oddělením rozvoje hokeje ve spolupráci s regionálními trenéry a hráči působícími v zámoří jako s Davidem Kašem, Ondřejem Kašem, Filipem Zadinou nebo Filipem Hronkem. Část #HokejDoma:Cvičení pro brankáře, připravovaná brankářskou komisí Českého hokeje, je určena pro gólmany, zatímco část #HokejDoma:Jak trénovat s dětmi pro nejmenší hokejisty ve věku 4–10 let.

V rámci projektu byli hráči s rodiči rovněž vyzváni, aby videa se zajímavými cviky zasílali jako inspiraci pro další zájemce. Některá z těchto videí najdete na https://youtu.be/DzyAf8IaTJc.

Praha, dne 23. 04. 2020

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí Č.h.,