Přidejte se k Sešívaným Hrdinům

Slávisti, je nás hodně, známe se, věříme si a dokážeme se spojit. Zapojili jste se do pomoci v době koronavirové pandemie? Přidejte se k Sešívaným hrdinům, dejte nám o tom vědět a inspirujte ostatní.

Slavia má nespočet fanoušků po celé republice, partnery z řad velkých firem, unikátní síť odboček Odboru přátel od Sokolova po Frenštát pod Radhoštěm. A takových u nás moc není. Slavia má jedinečnou sílu lidi spojovat. A věříme, že společně můžeme pomoci i teď.

Dva tisíce roušek od hráčů

S pomocí lidem, kteří jsou v tuto chvíli nejvíc ohrožení, přišli v uplynulých dnech i hráči slávistického A-týmu. Ti zakoupili celkem 2000 roušek, které se začnou distribuovat do pražských zdravotnických zařízení.

„Jsme rádi, že po společné debatě napříč klubem vznikl tento projekt. A jako celý A-tým se k němu jednoznačně připojujeme. Nákup roušek pro ty, kteří je dnes potřebují, je prvním krokem pomoci, ve které určitě budeme pokračovat,” říká za kabinu gólman Přemysl Kovář.

Sešívaní Hrdinové

Vlna solidarity, která se v současnosti v Česku zvedla, je úžasná. Chceme podpořit všechny slávisty v tom, co dělají. Ukazuje se totiž, že každá, byť sebemenší pomoc, má smysl.

Tisíce, možná desetitisíce slávistů po celé zemi se zapojují do aktivit, které se snaží pomoci v době koronavirové pandemie a během platnosti mimořádných opatření, které mají zmírnit její následky. Šijí roušky, pořádají finanční sbírky, dovážejí jídlo zdravotníkům nebo dalším členům IZS, pomáhají sousedům nebo působí jako dobrovolníci. Řada z nich jsou sami lékaři, zdravotníci, hasiči, policisté, starostové, zkrátka ti, kteří proti koronaviru bojují v první linii.

Pomáhají sami sobě navzájem, přítel příteli, i těm, které třeba vůbec neznají. Každý podle toho, co umíme a na co stačí. Dokazují, že slávisti na svou tradici solidarity, odvahy a nezdolnosti nezapomněli. Chceme vám všem říct, jak jste skvělí a jak jsme na vás pyšní. Chceme vám všem poděkovat. Právě proto vzniká projekt Sešívaní Hrdinové!

Připojte se k Sešívaným Hrdinům

Pokud i vy pomáháte, dejte nám o tom vědět. Zařaďte se mezi Sešívané Hrdiny a inspirujte ostatní. Na stránce Hrdinové stačí vyplnit jednoduchý formulář, popsat, co děláte, přidat třeba fotografii a ukázat tak i ostatním, jak se mohou zapojit. Na Mapě Hrdinů pak objevíte jak svoji aktivitu, tak všechny ostatní zapojené slávisty.

Své aktivity můžete sdílet i na sociálních sítích s hashtagem #SesivaniHrdinove.

Našeho partnera Jacobs Douwe Egberts Professional jsme propojili s Ústřední vojenskou nemocnicí v Praze, kde působí i slávističtí kluboví lékaři. Zdravotníci tam podle svých slov aktuálně potřebují mimo jiné i spoustu energie a alespoň nějaké zpříjemnění vzácného odpočinku. A tomu může posloužit třeba káva. Hodně kávy. Zástupci firmy jí lékařům do ÚVN dovezli hned 50 kilogramů. Díky!

Slávistická akademie pak věnovala roušky domovům seniorů ve svém okolí, nebo třeba Horské záchranné službě. Zapojily se jednotlivé odbočky Odboru přátel, klub i hráči. Jednotlivé příběhy vám budeme přinášet v následujících dnech. 

Mapa hrdinů na www.slavia.cz

Přidejte se k Sešívaným Hrdinům ZDE.

Zdroj: www.slavia.cz