Následující dvě ligová kola bez diváků

Ligová fotbalová asociace reaguje s ohledem na hrozbu nákazy koronavirem COVID-19 v Česku na Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví a na dnešním zasedání Ligového výboru rozhodla o odehrání všech utkání FORTUNA:LIGY a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v následujících dvou soutěžních kolech bez přítomnosti diváků v omezených podmínkách, které jí určilo Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví.

Ligová fotbalová asociace si je vědoma závažnosti situace a rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví vydané na základě stanoviska Bezpečnostní rady státu plně respektuje.

„Jsme si vědomi mimořádnosti a závažnosti aktuální situace. Zvažovali jsme v této složité situaci všechny možné varianty a rozhodli se i vzhledem k nejistotě ohledně dalšího vývoje upřednostnit možnost nejbližší dvě ligová kola odehrát i bez přítomnosti diváků na stadionech s tím, že budeme společně s držiteli vysílacích práv hledat možnosti, jak zpřístupnit ligová utkání co nejširšímu počtu fanoušků.“ vysvětlil předseda Ligového výboru LFA Dušan Svoboda.

Pro toto řešení se po diskusi a zvážení všech možností jednoznačně vyjádřili všichni přítomní členové Ligového i Kontrolního výboru LFA a má rovněž podporu většiny klubů FORTUNA:LIGY a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

„Volíme nejlepší ze špatných řešení. Toto rozhodnutí je zcela v souladu s doporučeními European Leagues a většinou evropských soutěží,“ zdůvodnil dnešní rozhodnutí Ligového výboru předseda LFA Dušan Svoboda.

Ligový výbor samozřejmě bude vývoj epidemiologické situace v Česku nadále pozorně sledovat a je připraven na něj reagovat a rozhodnout o dalších krocích a opatřeních. „Až podle vývoje dalších opatření ze strany státních orgánů budeme reagovat a hledat řešení, abychom zachovali regulérnost soutěží i s ohledem na fanoušky a další subjekty. Fanoušky žádáme o pochopení mimořádnosti celé situace a všechny kluby o respektování vydaných opatření.“ komentoval nastalou situaci předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda.

Dohrávané utkání 23. kola FORTUNA:LIGY FK Teplice – FC Slovan Liberec, které se mělo odehrát dnes od 17:00 hodin, se z důvodu nezpůsobilé hrací plochy odkládá na neurčito. Nový termín se bude hledat i s ohledem na dnešní rozhodnutí vedení Ligové fotbalové asociace ve věci nařízení Bezpečnostní rady státu.

Štěpán Hanuš Ředitel komunikace a PR

www.lfafotbal.cz