Fortuna: liga startuje jarní část!

Pátečním utkáním České. Budějovice – Mladá Boleslav začíná jarní část Fortuna:ligy. V úvodu středeční tiskové konference  předseda Ligové fotbalové asociace (LFA) D. Svoboda  informoval, že sázková kancelář Fortuna prodloužila smlouvu.  Byla uzavřena až do sezóny 2023/24, což dává ligovému fotbalu jistotu pro  další rozvoj.

LFA ve spolupráci s Fortunou jde o zkvalitnění první i druhé ligy. V první řadě to je zlepšit projekt video rozhodčích.  Nejčastější výtky k videu  byla nepřítomnost na všech zápasech nejvyšší soutěže. Od jara by z osmi utkání mělo být pod dohledem videa pět střetnutí. Cílem je, aby od příští sezóny 2020/21  byly video rozhodčími sledovány všechny zápasy. Předseda LFA D. Svoboda je přesvědčen, že to dobře dopadne.

Aby dobře fungovalo video a všichni, kteří ho  obsluhují, je jistě přáním nejen  Ligové fotbalové asociace, ale i hráčů a diváků.  Pokud bude méně chyb a po nich následující protesty, bude to jen k prospěchu fotbalu!

Základní část Fortuna:ligy ukončí 30. kolo ve dnech 24. – 27. dubna. O pět dní později začne nadstavbová část ve skupinách o titul a o záchranu a zápasy  mužstev ze 7. -10. místa o účast v Evropské lize. 

Nakonec od 27. do 31. května budou barážové dvojzápasy mužstev, které  skončily v první lize na 14. a 15  místě s druhým a třetím týmem druhé ligy. Tyto zápasy byly uplynulé sezóně plné emocí, bude to tentokrát v klidu? To je  otázka hamletovská!

 „Jsme nesmírně hrdi na to, že generální partner, sázková kancelář Fortuna, je spokojená s naší vzájemnou spoluprací. Svědčí o tom fakt, že jsme se dohodli na prodloužení smlouvy do roku 2024 včetně dalšího rozšíření společných projektů. Je to významný signál pro profesionální fotbal, který nám dává potřebnou jistotu do delšího období, v němž se můžeme zaměřit na koncepční řízení obou nejvyšších fotbalových soutěží,“ připomněl Dušan Svoboda, předseda Ligové fotbalové asociace, že Fortuna myslí kromě vlastní vizibility i na projekty s fanoušky. Ty budou pokračovat i na jaře. V prvních kolech čekají na diváky na všech ligových stadionech slušivé kulichy, na vybraných zápasech se mohou zase fanoušci těšit na oblíbenou fanzónu s fotbalovou střelnicí, pokračovat bude také hlasování o hráče utkání.

„Během uplynulých sezon a zejména té minulé, kdy jsme poprvé dali název nejvyšší soutěži v zemi, jsme získali řadu zkušeností, které jsme se rozhodli pružně zohlednit. Provedená aktualizace nyní lépe odpovídá našim přáním a stejně tak potřebám našeho partnera. V minulém ročníku jsme pro fanoušky realizovali na 60 eventů, rozdali jim dárky za 5 milionů a za to dostali cennou zpětnou vazbu. Prodloužením kontraktu o další dva roky jsme si rozšířili prostor, abychom naše záměry dokázali dále rozvíjet,“ řekl k prodloužení kontraktu David Vaněk, generální ředitel sázkové kanceláře Fortuna.

Tisková konference před jarní částí ligy:

ČTSA, ph, audio, foto: Lada Steinbergerova,