Michael Krmenčík přestupuje do Club Bruggy!

Útočník Michael Krmenčík se loučí s plzeňským dresem. Dnes absolvoval úspěšně zdravotní prohlídku a přestupuje do belgických Brugg.

Ve středu ve večerních hodinách obdržela Viktoria velmi zajímavou a seriózní nabídku na přestup Michaela Krmenčíka. Vedení klubu tak dalo hráči zelenou, aby mohl odcestovat do Belgie na zdravotní prohlídku. „Nabídka splňovala, na rozdíl od všech předešlých, veškeré naše požadavky. Byla velmi seriózní a my jsme se rozhodli ji přijmout,“ vysvětlil generální manažer klubu Adolf Šádek.

26letý útočník se tedy v pozdních hodinách ještě rychle rozloučil se svými spoluhráči a ve čtvrtek ráno zamířil letecky do Belgie, kde během odpoledne absolvoval úspěšně zdravotní prohlídku. Následně bylo vše oficiálně stvrzeno. „Michael Krmenčík přestupuje do Brugg. Za celý klub bych mu chtěl poděkovat za jeho služby, patřil mezi naše nejdůležitější hráče a měl výrazný podíl na úspěších, kterých jsme v poslední době dosáhli,“ řekl Adolf Šádek.

„Michael si prošel složitým obdobím, kdy se musel vypořádat se zraněním kolena. Dokázal se však vrátit v plné síle, takže o něj byl znovu zájem v zahraničí. Měli jsme dohodu, že v případě lákavé nabídky pro obě strany mu nebudeme bránit v odchodu, což jsme nyní dodrželi. Vše proběhlo hladce i díky hráčovu zástupci Danielu Smejkalovi, který hráče v Bruggách doprovázel. Přeji Míšovi, aby se mu na jeho prvním zahraničním angažmá dařilo. U nás bude navždy doma a vždy jej v Plzni rádi uvidíme,“ uzavřel Adolf Šádek.

S mladým útočníkem se stihl rozloučit i trenér Viktorie Adrian Guľa. „Pro Viktorku odvedl v posledních letech obrovské množství práce. Popřál jsem mu tedy, aby se mu v Belgii dařilo,“ řekl slovenský kouč.

Michael Krmenčík odehrál v první lize celkem 127 zápasů a vstřelil 54 branek. Jeho plzeňská bilance v lize činila 91/45. K tomu odehrál 27 utkání v evropských pohárech a dal v nich 12 branek. S Viktorkou získal tři mistrovské tituly. Rozhodoval zápasy se Spartou. V sezoně 2017/2018 byl nejlepším ligovým střelcem, kdy dal také v posledním kole svůj první hattrick. Za Plzeň se rval, fanoušky si oblíbil stejně tak, jako si oni oblíbili jeho.

Pro fanoušky ještě před svým odletem do Belgie stihl natočit vzkaz, na jehož konci si můžete připomenout i některé z jeho branek v plzeňském dresu:

Čtsa, Václav Hanzlík ředitel, tiskový mluvčí FC Viktoria Plzeň,