A-tým Sparty odcestoval do Španělska

A-tým s dvaadvaceti hráči do pole a třemi brankáři odcestoval v pondělí v odpoledních hodinách z Generali Areny na Letiště Václava Havla. Dále pak letecky na jih Španělska, kde v Marbelle absolvuje herní tréninkový kemp. Zpět do Prahy se sparťanský výběr vrátí v pátek 7. února.

K odletu na soustředění se nedostavil záložník Martin Hašek. Klub to vnímá jako výrazné porušení hráčových povinností a vyvodí z takového jednání důsledky. Sparta se k situaci vyjádří obsáhleji v nejbližších hodinách.

Tréninkový kemp na jihu Evropy neabsolvuje dvojice hráčů s dlouhodobými zdravotními problémy: Václav Kadlec a Filip Panák. Do Španělska totiž cestuje kádr tvořený hráči, kteří mohou absolvovat tréninkové jednotky s mužstvem a budou trenérskému štábu k dispozici pro přátelská utkání.

S ohledem na zdravotní komplikace není na soupisce hráčů, kteří v pondělí cestovali, ani Semih Kaya. Turecký stoper má svalové problémy, v neděli a v pondělí podstoupil několik zdravotních vyšetření a další testy budou následovat.

Mimo tréninkový proces mužstva Václava Jílka je nadále Tal Ben Chaim. Záložník na začátku tohoto roku podstoupil artroskopickou operaci kolene a věnuje se rehabilitaci.

Na palubě letadla v pondělí nebyl ani Lukáš Juliš, který stráví jarní část sezony na hostování.

Soupiska AC Sparta Praha pro herní kemp v Marbelle:

Brankáři: David Bičík, Milan Heča, Florin Nita

Hráči: Nhamoinesu Costa, Martin Frýdek, Dávid Hancko, Matěj Hanousek, David Lischka, Lukáš Štetina, Andreas Vindheim, Bořek Dočkal, Jan Fortelný, Martin Graiciar, Adam Hložek, Guélor Kanga, Adam Karabec, David Moberg Karlsson, Ladislav Krejčí, Georges Mandjeck, Srdjan Plavšić, Michal Sáček, Michal Trávník, Václav Drchal, Libor Kozák, Benjamin Tetteh.

Čtsa, zdroj: www.sparta.cz