MALL.CZ Hráčem a Trenérem měsíce FORTUNA:LIGY jsou Škoda a Svědík

MALL.CZ Hráčem měsíce za prosinec se stal útočník Slavie Milan Škoda, který v hlasování fanoušků uspěl před Martinem Doležalem z Jablonce a Lukášem Sadílkem ze Slovácka. Celek z Uherského Hradiště si však jedno ocenění odnesl, mezi trenéry v konkurenci Petra Rady z Jablonce a Jindřicha Trpišovského ze Slavie totiž uspěl kouč Slovácka Martin Svědík.

MALL.CZ Hráč měsíce: Milan Škoda (SK Slavia Praha)

Třiatřicetiletý zkušený útočník byl hlavní postavou Slavie ve třech prosincových zápasech. V utkání proti Karviné nastoupil na 35 minut a gólem na 2:0 pečetil vítězství sešívaných, v Liberci odehrál 69 minut a gólem a asistencí se podílel na výhře 3:0 a plné hřiště jej bylo i proti Českým Budějovicím. Slavia přehrála Dynamo 4:1 a Škoda vstřelil dva góly a na další přihrál.

Škoda tedy v prosinci zasáhl do všech tří zápasů, v nichž si připsal čtyři góly a dvě asistence, a navíc útočí na vstup do Klubu ligových kanonýrů. K tomu mu chybí nastřílet šest gólů.

MALL.CZ Trenér měsíce: Martin Svědík (1.FC Slovácko)

Fotbalisté Slovácka jsou po podzimní části příjemným překvapením FORTUNA:LIGY, po polovině sezony se totiž nacházejí na šesté příčce, která by po skončení základní části znamenala účast ve skupině o titul.

Svěřenci trenéra Martina Svědíka odehráli v prosinci dva zápasy a dařilo se jim i během nich. Nejprve podruhé v sezoně porazili druhou Plzeň a následně nastříleli Příbrami na jejím hřišti čtyři góly. Ze dvou zápasů tedy Slovácko bralo plný počet bodů a mohlo se radovat ze skvělého umístění v tabulce po polovině sezóny.

Štěpán Hanuš, Ředitel komunikace a PR

LIGOVÁ FOTBALOVÁ ASOCIACE