ROZHODNUTÍ PŘEDSEDY DK ELH – J. KOŠŤÁLEK (SPARTA), J. VLACH (LIBEREC) A V. SKUHRAVÝ (KARLOVY VARY)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Jana Košťálka na protihráče Lukáše Dernera, za který mu byl v utkání Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha (20. 12. 2019) uložen větší trest na 5 minut a osobní trest do konce utkání za Napadení. Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč vedl svůj zákrok zcela mimo zorný úhel protihráče, čehož si byl vědom, bez snahy hrát kotouč, ačkoli ho mohl získat jiným zprůsobem, a s jedinou motivací zasáhnout s maximání razancí soupeře. Při střetu potom zasáhl protihráče přímým úderem do obličeje. Předseda disciplinární komise ELH proto zákrok překvalifikoval na Zásah do hlavy nebo krku a hráče Jana Košťálka (HC Sparta Praha) potrestal zastavením činnosti na 3 soutěžní utkání nepodmíněně. 

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20192297?autostart=true.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu HC Sparta Praha zabýval také zákrokem hráče Jaroslava Vlacha na protihráče Tomáše Dvořáka, za který mu byl ve stejném utkání uložen menší trest a osobní desetiminutový trest za Zásah do hlavy nebo krku. Po prostudování videozáznamu shledal, že hráč se zákroku dopustil v přerušené hře, kdy v potyčce, kterou soupeř vedl paží, záměrně zasáhl protihráče holí drženou v obou rukách s vysokou razancí do obličeje. Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Jaroslava Vlacha (Bílí Tygři Liberec) nepodmíněným zastavením činnosti na 2 soutěžní utkání a finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny za Zásah do hlavy nebo krku. 

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20192295?autostart=true.

Předseda disciplinární komise ELH se ve kráceném řízení zabýval rovněž zákrokem hráče Václava Skuhravého na protihráče Ondřeje Machalu v utkání HC Dynamo Pardubice – HC Energie Karlovy Vary (20. 12. 2019). Na základě videozáznamu dospěl k závěru, že hráč se – potom, co změnil úchop hole, aby s holí drženou v obou rukách dosáhl vyšší razance úderu – dopustil zcela záměrného seknutí protihráče, a to zezadu, do nechráněné oblasti mezi hráčskými kalhotami a holenním chráničem. Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Václava Skuhravého, který byl v probíhající sezóně již disciplinárně trestán, nepodmíněným zastavením činnosti na 2 soutěžní utkání a finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny za Sekání.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20192296?autostart=true.

Praha, dne 22. 12. 2019

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí