DATART e:LIGA se stává součástí Global Series!

Ligové fotbalové asociaci se podařilo dohodnout s EA Sports vstup do prestižního seriálu a DATART e:LIGA je tak jedinou tuzemskou FIFA soutěží, v rámci které hráči obdrží body do žebříčku Global Series.

Tímto krokem se DATART e:LIGA dostává do společnosti světových FIFA soutěží patřící pod hlavičku nejlepších evropských fotbalových lig jako je Premier League, Bundesliga, La Liga či League 1 a dalších, které jsou součástí Global Series. „O vstup do Global Series jsme dlouho usilovali a jsme pyšni na to, že jsme první organizací v Česku, které se to podařilo. Nyní věříme, že tím dostane finálový turnaj DATART e:LIGY další náboj,“ upozornil Daniel Hajný, obchodní a marketingový ředitel Ligové fotbalové asociace.

Global Series je dlouhodobou sérií turnajů a soutěží pro kompetitivní hráče FIFY, kteří v rámci několika měsíců sbírají body do světového žebříčku. Z něj se pak 128 nejlepších gamerů probojuje do Global Series Playoffs, kde pouze TOP 32 hráčů postoupí na závěrečný event FIFA eWorld Cup. Do se dosud nikdy žádný Čech ještě neprobojoval. Celkový PRIZE POOL je pro letošní sérii Global Series vyšší než 3 miliony dolarů! Právě vstup DATART e:LIGY pomůže českým gamerům v bojích o postup na finálový event eWorld Cupu. Ty nejlepší hráči totiž obdrží významný počet bodů do žebříčku Global Series. Již 12. ledna 2020 se na velkém Finále DATART e:LIGY, které se uskuteční v pražské UNYP Aréně, bude rozhodovat o rozdělení celkem 790 bodů do žebříčku Global Series!

Finále DATART e:LIGY se zúčastní reprezentanti všech šestnácti klubů FORTUNA:LIGY. „Celou FORTUNA:LIGU zatím ve hře FIFA20 nenajdeme. Vnímáme ale, že právě dnešním vstupem naší esportové soutěže do GlobaQL series se dostáváme zase blíž v jednání s EA Sports k tomu, abychom se s kompletní FORTUNA:LIGOU dostali do samotné hry, což je jedním z našich dlouhodobých cílů,“ dodal Hajný.

Mezi nejlepší borce vítězného týmu z toho připadne hned 310 bodů, což je velkým lákadlem především pro favority prvního ročníku české soutěže. „Je skvělé, že DATART e:LIGA bude součástí Global Series a budeme mít možnost získávat body, které nám pomůžou ve snaze dostat se na velké turnaje. Tohle je pro českou FIFA scénu super zpráva a těším se na finále,“ ohodnotil tuto novinku gamer pražské Sparty Emerickson.  Toho doplnil také plzeňský T9Laky: „Jsem strašně rád, že DATART e:LIGA se připojila k dalším oficiálním ligám do Global Series a že hráči budou mít možnost získat pointy do mezinárodního žebříčku. Doufám, že nám to pomůže se dostat na ten největší turnaj.“

Lepší pozvánku si lednové finále DATART e:LIGY ani nemohlo přát. Všichni jsou zváni na velkou esport událost, která se uskuteční již 12. ledna v pražské UNYP Aréně.

Rozdělení bodů DATART e:LIGY do žebříčku Global Series 20:

1.           200 bodů – lepší hráč vítězného týmu

2.           110 bodů – druhý hráč vítězného týmu

3.           80 bodů – oba hráči druhého týmu

4.           40 bodů – oba hráči třetího a čtvrtého týmu

9.           20 bodů – oba hráči pátého až osmého týmu

Štěpán Hanuš, Ředitel komunikace a PR

LIGOVÁ FOTBALOVÁ ASOCIACE