Slavia přivítá v poslední zápase roku českobudějovické Dynamo

V neděli v podvečer čeká sešívané poslední zápas roku, v rámci 20. kola FORTUNA:LIGY vyzvou doma České Budějovice.

Slavii čeká proti budějovickému Dynamu poslední zápas úspěšného roku 2019. „Mám takové zvláštní pocity, je to poslední zápas v tomhle roce, který byl úžasný. Samozřejmě se těším, hrajeme doma, je to ale poslední zápas za dlouhou dobu, potom budeme hrát až někdy v půlce února. Těším se hodně, tyhle poslední zápasy jsou ale vždycky takové smutnější,” říká trenér Jindřich Trpišovský.

Speciální nádech bude mít zápas pro záložníka Lukáše Provoda, který do Slavie přišel na začátku sezony právě z Českých Budějovic. „Určitě to pro mě bude něčím zvláštní zápas díky tomu, že jsem od nich do Slavie přišel. Nemyslím si ale, že to pro mě bude nějaká velká změna. Do zápasu půjdeme s tím, co vždycky a budeme chtít získat tři body,” má jasno talentovaný středopolař.

I přes nepříznivé prosincové počasí Jindřich Trpišovský očekává, že se bude hrát kvalitní duel. „Myslím si, že to bude skvělý fotbal. Doufám jen, že se nestane nic s terénem a hřištěm, protože mrzne a sněží. Když ale bude dobré hřiště, bude i dobrý zápas, protože Budějovice hrají skvěle, mají možná nejlepší formu v lize. Snaží se hrát fotbal, hrají kombinačně a zajímavě, Myslím si proto, že to bude otevřený zápas se spoustou šancí na obou stranách. Jak znám Budějovice i jejich trenéry, určitě sem nepřijedou bránit a betonovat, proto by to mohlo být zajímavé utkání,” doufá trenér Slavie, kterého poslední výkony soupeře hodně zaujaly.

„Na nás udělali dojem už v létě, když jsme s nimi hráli, i když jsme v té době byli v únavě. Budějovice ale hrály velice dobře, My jsme s nimi hráli čtvrté kolo, do té doby měli skvělé zápasy. Pak sice přišel takový útlum, skvěle se ale zvedli. Rád se koukám na jejich zápasy,” dodává kouč sešívaných.

Náročný zápas vyhlíží i Lukáš Provod. „Očekávám těžké utkání, protože soupeř má skvělou formu, ze sedmi utkání šest vyhrál a remizoval na Spartě. Když se ale budeme držet naší hry, myslím si, že bychom neměli mít problém a vyhrajeme,” říká a dodává, že zápasy svého bývalého celku pravidelně sleduje.

„Sleduji je hodně, viděl jsem spoustu jejich zápasů. Hodně se zlepšili a hrají super fotbal. Na to, že se jedná o ligového nováčka, předvádí výborné výkony a výsledky. Myslím si, že se bude hrát skvělý fotbal, protože Budějovice nepřijedou stát a bránit na vápně, ale budou se snažit napadat a hrát útočně,” přibližuje Lukáš Provod.

Na poslední zápas sezony je prodáno už více než 15 000 lístků, trenér Jindřich Trpišovský by si ale přál ještě lepší návštěvu. „Vím, že je to nereálné, hrozně bych si ale přál, abychom ten zápas vyprodali. Beru to ale jako poslední zápas v roce, ve kterém jsme získali double, hráli se Sevillou, Genkem, Dortmundem, Barcelonou a Interem. Je to poslední zápas na dlouhou dobu, na jaře jich už tolik nebude. Přál bych si, aby kluci přišli na rozcvičku a byli tam lidi, podobně jako na evropských pohárech,” přeje si kouč Slavie.

Utkáni  proti budějovickému Dynamu začíná v Sinobo Stadium v neděli od 17:00. Zápas bude v přímém přenosu vysílat O2 TV Sport.

Čtsa, zdroj: www.slavia.cz foto: Steinbergerova,