Marodka v Interu, výhoda Slavie?

Už ve středu večer se v pražském Edenu rozhodne, zda fotbalisté Slavie v utkání 5. kola základní skupiny Ligy mistrů mají ještě  šanci na postup do jarní části Evropské ligy.

Ovšem jen za předpokladu, že porazí Inter Milán. Slavii nahrává značná marodka v italském týmu. Mimo hru jsou zranění Sánchez, Asamoah, Cagliardini, Politano, Sensi a po sobotním  vítězném zápase v Torinu 3:0 k nim přibyl ještě Barolla. Tedy hráč, který v milánském utkání připravil  Slavii o vítězství a vyrovnal na 1:1 v 93. minutě.

Ani Slavii se v nabitém podzimním programu nevyhýbají nemoci a zranění. Důležité pro trenéra Trpišovského je, že se uzdravil  Souček, lepší se i  zranění Ševčíka a Masopusta z olomouckého střetnutí. Zatímco  Ševčík v úterý trénoval, u Masopusta je to vážnější, zda nastoupí je to prý 50:50.

Nečekaný  problém však nastal  na posledním tréninku u  brankáře Koláře. Po pár minutách odešel ze hřiště hrdina barcelonského duelu. Kolář si stěžuje  na naražený bok. „Pokud by nemohl nastoupit, byl by to značný  problém,“ říká trenér Trpišovský. “ Připraveni  jsou Kovář a Markovič, trenéři brankářů  budou mít hlavní slovo.“ Podle našich informací dostal by přednost nadějný Markovič, který už byl  v pozici náhradníka v Barceloně. 

I přes tuto neradostnou zvěst jsou slávisté optimisty. Za všechny spoluhráče to  vyjádřil Jan Bořil, který se dokáže na silné soupeře vytáhnout. Důkazem jsou jeho góly v utkáních s Kluží a Barcelonou. „Je to pro nás nejdůležitější zápas podzimu,“ tvrdí  zkušený obránce. “ Z video záznamů víme, jak  je Inter  v zápasech Ligy mistrů i italské ligy silný, jak dokáže těžit ze soupeřových chyb. Přestože nemají v Praze k dispozici některé zraněné borce, nesmíme nic ale podcenit. Z útočníků Martineze a Lukuku máme respekt, ale jsme na ně připraveni. Nesmíme  jim dát moc volného prostoru, být důrazní v soubojích a hlavně nedostat brzy gól, jako od Messiho.“

Trenér Jindřich Trpišovský zdůrazňuje, že nyní je to jiný Inter než před dvěma měsíci, kdy Slavia byla v Miláně blízko vítězství. „Jsou znamenitě rozehraný,  trenér Conti udělal s týmem kus práce.Oceňuji, jak umí  Inter měnit rytmus hry i rozestavení,  těží ze standartních situací a zejména výborně střílí. Takovému Martinezovi je jedno, zda levačkou nebo pravačkou, a jak říkal  Bořil, nesmíme  inkasovat brzy gól. Honza  jmenoval Messiho a já Martineze, který v německém Dortmundu skóroval v 5. minutě.“ A my dodáváme, že Martinez v sobotu dal FC Torinu gól po dvanácti minutách.

Bylo by dobré, kdyby takového střelce měla ve středu i Slavie!

 ČTSA, (ph)