Odveta Slavie za prohru v poháru i s úroky!

Fotbalisté Slavie si v Edenu v sobotním utkání 15. kola Fortuna:ligy napravili reputaci. Dokonale oplatili Ostravě prohru z Mol Cupu domácího poháru přesvědčivým vítězstvím 4:0. Osm změn v  sestavě, ve srovnání s ostravským utkáním, bylo jaksepatří znát!

Domácí fanoušci se dokonce dožadovali proslulého „búra“. Jejich přání mohl   naplnit Souček. Ovšem to by musel proměnit pokutový kop,  nařízený za sražení Tecla ostravským Jiráskem, který po žluté kartě pak dostal i červenou.

Kapitán Slavie Souček, nejlépe placený hráč ligy, však v průběhu zápasu prokázal své kvality. Dvěma góly Souček dostal tým do herní pohody. Nejdřív  krátce před koncem prvního poločasu centr Ševčíka z voleje poslal do sítě a brzy po změně stran Olayinkovu přihrávku tečovanou Fillem hlavičkoval do odkryté branky 2:0.

Baník jen v prvním poločase, kdy se hrálo oboustranně  důrazně s řadou faulů, náročným presinkem držel  krok, ale po přestávce byl jen v defenzívě a je paradox, že v oslabení  si připravil průnikem Reitera jedinou gólovou šanci za 90 minut.

Po vyloučení Jiráska ovládli červenobílí hřiště, před brankou Baníku bylo živo, jedna střela stíhala druhou. Dvě  prudké vyražené střely Budínským pohotově dorazili do branky Tecl a Ševčík. Tolik šancí slávisté už delší dobu neměli!

Trenér Trpišovský si vyzkoušel sestavu  pro středeční duel v  Lize mistrů. Lze předpokládat, že v ní dojde ke dvěma až třem změnám. Stopera Takácse, který  dobře sekundoval Frydrychovi, zřejmě v Barceloně nahradí Kúdela a dlouho zraněný Traoré, který střídal po přestávce Stancia, dostane možná šanci před Hušbauerem.  A bude hrát ve středu na hrotu Tecl. Tentokrát skóroval a při jednom gólu asistoval, ale co stačilo na Pokorného nebo Procházku a vůbec průchodnou obranu Baníku, to bude stěží stačit na Piquého a Lengleta. Tipujeme, že trenér bude mít jinou variantu.

V každém případě bude mít Slavia proti Barceloně přetěžkou úlohu. Zejména,   že Valverdeho tým v sobotu prohrál v Levante 1:3, takže si bude chtít před bouřlivými domácími fanoušky a diváky napravit reputaci.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský – Trenér Baníku Miroslav Páník po utkání:

SK Slavia Praha –  FC Baník Ostrava 4:0 (1:0)  

Branky: 43. a 52. min. Souček, 68. Tecl, 77. Ševčík.  Rozhodčí: Klíma – Šimáček, Ratajová. ŽK: Coufal, Takács, Bořil, Stanciu –  Fillo, Fleišman, Jirásek, Diop, ČK: Jirásek. Diváci: 18 297

Slavia: Kolář – Coufal, Frydrych, Takács, Bořil –  Souček (78. Hilál)-  Ševčík,  Stanciu (69.Traoré), Hušbauer, Olayinka ( 73. van Buren) – Tecl. Trenér Trpišovský.

Ostrava: Budínský – Fillo, Pokorný,  Procházka,Stronati, Fleišman – Reiter (76. Holzer), Jirásek, Hrubý (46. Smola), Kuzmanovič  (60. Granečný) – Diop. Trenér Pánik.

Čtsa, ph., kc., foto: Steinbergerova,