UEFA potrestala Bulharsko, bez fanoušků tam bude hrát i česká reprezentace!

Evropská fotbalová unie (UEFA) potrestala bulharský svaz za chování fanoušků v nedávném zápase proti Anglii mimo jiné i uzavřením stadionu. Rozhodnutí se přímo týká také české reprezentace, která tak bude poslední utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2020 hrát v Sofii bez svých příznivců.

„Česká reprezentace se všem fanouškům, kteří chtěli do Bulharska 17. listopadu vyrazit, upřímně omlouvá, ale rozhodnutí o trestu bylo plně v kompetenci disciplinární komise UEFA,“ uvedl mluvčí národního týmu Petr Šedivý.

Vzhledem k čekání na rozhodnutí disciplinární komise přijímala FAČR pouze předběžné objednávky na vstupenky bez placení. Rezervace nyní budou stornovány. FAČR zároveň všem, kdo si lístky objednali, zašle informační e-mail.

Česká reprezentace tedy bude v posledním zápase kvalifikace bez podpory svých fanoušků. FAČR má podle pravidel UEFA nárok pouze na kvótu vstupenek pro zástupce svých partnerů a sponzorů.

Národní tým může letět do Bulharska už s jistým postupem na EURO. Ve čtvrtek 14. listopadu totiž reprezentaci čeká přímý souboj o druhé místo proti Kosovu. Jistotu postupu by zajistila případná výhra. Poslední vstupenky na utkání v Plzni jsou ještě k dostání – podrobnosti, jak lístky koupit, najdou zájemci na webu www.fotbal.cz.

Petr Šedivý, Tiskový mluvčí české fotbalové reprezentace

Fotbalová asociace České republiky