Po tréninku v Barceloně přílet do Prahy!

Fotbalisty FC Barcelona nikdo na stadiónu v Edenu nemohl sledovat  při tréninku. Připravovali se totiž v úterý v poledne ve svém barcelonském středisku Joanne Gampez. A po pozdním obědu odcestovali do Prahy.

Trenér Ernesto Valverde  na zápas se Slavií nominoval  20 hráčů v čele s hvězdami  Messim, Suarézem, Griezmannem a Pique.  Ve výpravě však nechybí, ani mladší hráči z rezervního týmu, mezi nimi i sedmnáctiletý Fati.

O Slavii se  šéf týmu vyjádřil pochvalně. Viděl ze záznamu  zápasy v Miláně s Interem a pražský s Borussií, zároveň zhodnotil í vysoké herní nasazení slávistů, v žádném případě je nepodceňuje a bude vyžadovat od svých hráčů plné nasazení. 

Pro ty  příznivce, kteří mají rádi fotbalovou historii podotýkáme, že  Slavie hrála s Barcelonou už před 85 lety. A po druhé světové válce  se v Praze představila Barcelona šestkrát, z toho třikrát proti Spartě, která na Letné  jeden zápas v roce 1992 vyhrála 1:0. Stejným výsledkem se mohla o 11 let dříve pochlubit pražská  Dukla. V roce 1961 Hradec Králové se prezentoval remízou 1:1. Naposled se Barcelona představila v Praze a právě v Edenu proti Viktorii Plzeň. Na vítězství  4:0 se podílel Messi třemi góly.

ČTSA (ph)