Nemocného Pavla Kadeřábka v reprezentaci nahradil Radim Řezník!

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý musel před zápasy proti Anglii a Severnímu Irsku udělat proti původní nominaci čtvrtou změnu. Od týmu už se odpojil nemocný Pavel Kadeřábek, kterého nahradil plzeňský pravý bek Radim Řezník.

Kvůli zdravotním problémům přitom z nominace v minulých dnech vypadli i David Pavelka, David Hovorka a Filip Novák. Teď trenéři museli udělat další změnu.

„Je to smůla, ale prostě to musíme přijmout. I takové situace fotbal přináší a my se s tím musíme vypořádat. Hráči, kteří dostali dodatečnou pozvánku, jsou dostatečně kvalitní a zkušení, takže jsme přesvědčení, že nám pomůžou,“ poznamenal reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý.

Třicetiletý krajní obránce Řezník už zkušenosti s reprezentací má – odehrál dva zápasy, naposledy loni. Ve Viktorii Plzeň dlouhodobě patří k oporám.

Česká reprezentace nastoupí v pátek 11. října ve 20:45 v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2020 proti Anglii. O tři dny později vyzve v přípravném utkání proti Severnímu Irsku. Vstupenky jsou k dispozici na webu www.vstupenkyfotbal.cz.

Petr Šedivý

Tiskový mluvčí české fotbalové reprezentace