Svátek aerobiku: V Praze se bude bojovat o tituly!

Arena Sparta Praha bude totiž o víkendu 5. až 6. října hostit elitu českého aerobiku – několik stovek závodníků napříč všemi věkovými kategoriemi bude bojovat o tituly při mistrovství ČR ve sportovním aerobiku, fitness týmech a Aerobic Team Show. A velkým zážitkem rozhodně bude i vystoupení Adély Citové, současné královny sportovního aerobiku!

Program, který bude přímo nabitý dramaty, otevřou v sobotu od 8 hod. semifinálová kola všech kategorií, neděle pak bude ve znamení velkých finále špiček současného českého aerobiku, a to ve všech kategoriích – od kadetů, přes juniory až po dospělé závodníky. Pražské mistrovství je navíc pro reprezentanty generálkou před blížícím se mistrovstvím světa, které se uskuteční 10. až 12. října v nizozemském Leidenu. Vydají proto ze sebe to nejlepší a diváci se mohou těšit na skutečně zajímavou podívanou!

Nejvíce očekávané bude ale zcela jistě vystoupení Adély Citové, současné mistryně světa a zároveň také Evropy i České republiky v kategorii dospělých žen. Adéla Citová z Juniorského fitness klubu Louny je miláčkem publika a do své choreografie dává nejen maximální výkon, ale také emoce. Stejně velké zážitky ovšem slibuje i vystoupení dalších našich závodnic v této kategorii – Viktorie Prokopové z Fitness Center Báry a Hanky Šulcové a Karolíny Kudláčkové ze Studia K Barrandov.

Divácky zajímavá je ovšem také čím dál populárnější kategorie Aerobic Performance, která nabízí kromě perfektních výkonů i dějovou linku.

V juniorské kategorii se pak diváci mohou těšit na skvělou Vandu Šimkovou z MV Team Univerzity Tomáše Bati, která je rovněž mistryní světa, a na její stříbrnou kolegyni Terezu Mikovou z Aerobic Teamu Praha nebo zlatého juniorského mistra světa Luboše Hanuse z Aerobik studio Dvojka Sedlčany.

Velké ovace v publiku tradičně doprovázejí také vystoupení našich kadetů, v nichž je nutno upozornit na světovou královnu Nikol Ullrichovou z Fitness Center Báry a Hanky Šulcové či kadetského zlatého muže Jana Míška z Jumping Kangaroos Mladá Boleslav.

Zajímavostí letošního mistrovství ČR je také to, že v panelu rozhodčích zasednou i dva mezinárodní rozhodčí Fisaf International – Antonio Ribet z Itálie a Francien van Gent z Niizozemí.

Zuzana Rybářová
WWW.AMAZE.MEDIA