Do Boleslavi přichází kolumbijský talent z FC Liverpool!

Novou tváří v mladoboleslavské hráčské kabině je devatenáctiletý defenzivní hráč Anderson Arroyo Córdoba pocházející z kolumbijského Quibdó a nyní patřící anglickému velkoklubu FC Liverpool. Do FK Mladá Boleslav přišel na hostování.

Anderson Arroyo Córdoba v dorosteneckém věku kopal za Fortaleza C.E.I.F., kde si jej všimli skauti anglického FC Liverpool, kam přestoupil v roce 2018. Za kolumbijské dorostenecké reprezentace odehrál celkem šestnáct zápasů (po osmi startech za U17 a U20). Po přestupu do FC Liverpool herní praxi v Evropě získával při hostování v rezervě španělské Mallorky (2018) a belgickém Gentu (2018-19). Nové angažmá v českém klubu bere jako výzvu a těší se. „Do Mladé Boleslavi se velmi těším, budu chtít dokázat, že umím hrát fotbal, a hlavně chci pomáhat týmu získávat body. Cítím se nyní velmi dobře a těším se, až se zapojím do přípravy i zápasů,“ řekl kolumbijský talent Anderson Arroyo Córdoba bezprostředně po příchodu do FK Mladá Boleslav. Na otázku, jaký český hráč se mu vybaví, bez velkého váhání jmenoval Milana Baroše, který dříve působil v FC Liverpool a v sezóně 2015-16 hrál i za FK Mladá Boleslav.

Aktuální hostování devatenáctiletého Andersona Arroyo Córdoby v FK Mladá Boleslav zprostředkovala česká agentura Sport Invest. Administrativní záležitosti s hráčem i oběma kluby vyřídila v období řádného letního přestupního termínu, hráč se však do nového působiště přesunul až po doléčení zranění a absolvování kompletní regenerace v podmínkách mateřského liverpoolského klubu.

„Na anglickém trhu jsme díky naší londýnské pobočce dlouhodobě aktivní a bylo nám ctí zprostředkovat také hostování mladého kolumbijského fotbalisty v Mladé Boleslavi. Anderson Arroyo je velmi talentovaným hráčem, kterého v osmnácti letech z mnoha zájemců získal právě Liverpool. Skvěle odehrál světový šampionát do 20 let, ze kterého si však také přivezl drobné zranění. Z toho důvodu chyběl v přípravě liverpoolského prvního týmu a řešilo se jeho hostování s cílem získávání dalších cenných zápasových zkušeností. Česká liga nabízí kvalitní soutěž s mnoha náročnými zápasy, Mladá Boleslav navíc má tradičně ambice atakovat přední příčky tabulky. Dlouhodobě řešíme a plánujeme fotbalový rozvoj našich talentů v čele s Matějem Kovářem, Víťou Jarošem nebo Honzou Žambůrkem, kteří se prosazují v Anglii. Teď je ta cesta opačná a věřím, že se také Anderson Arroyo prosadí v Mladé Boleslavi. Jeho úspěšné angažmá by následně českou fotbalovou cestu mohlo otevřít také dalším talentům z anglických klubů,“ uvedl Viktor Kolář, jenž je šéfem fotbalové sekce agentury Sport Invest.

Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav
Jiří Koros, manažer komunikace