Tři body potřebujeme, už nemůžeme ztrácet!

Reprezentant Jan Kopic i trenér Pavel Vrba se před pondělní dohrávkou s Jabloncem shodují. Přijede náročný soupeř a Viktorku čeká těžká zkouška. Severočeši jsou před utkáním jen o bod zpět na třetí příčce, blížící se zápas tak bude mimořádně důležitý pro další vývoj v horních patrech ligové tabulky.

Jan Kopic absolvoval s českou reprezentací dvojzápas v Kosově a Černé hoře. Ve čtvrtek už se ale spolu s dalšími reprezentanty opět zapojil do tréninku v Luční ulici. „Vracím se v dobré náladě. S Kosovem nám to moc nevyšlo, ale druhý zápas jsme zvládli dobře a 3:0 se vyhrálo, i když jsme byli pod velkým tlakem veřejnosti. Já jsem sice nastoupil „jen“ na 15 minut, ale jsem za to rád. Jsem rád, že jsem v týmu a že máme tu kvalifikaci dobře rozjetou,“ říká.

Kopic podobně jako Jan Kovařík nebo Luděk Pernica přišel do Viktorky právě z týmu našeho pondělního soupeře. „Musím se přiznat, že poslední rok nebo dva už těch hráčů v Jablonci moc neznám. Teď tam je tuším Vojta Kubista, Tomáš Hübschmann, Martin Doležal – nechtěl bych na nikoho zapomenout. Byl jsem tam čtyři roky, v Plzni už začínám pátý. Už tam nemám takové vazby, ale na Jablonec vzpomínám rád…“

Jak vnímá aktuální formu Severočechů? „Na to, jak obměnili tým a jací jim odešli hráči, tak se tam vepředu drží dobře. My teď máme šanci jim trochu odskočit a osamostatnit se nahoře se Slavií. Tři body potřebujeme, už jsme jich poztráceli v lize dost a nemůžeme si dovolit ztrácet další, tím spíš doma.“

Jablonec je za Viktorií v tabulce jen o bod zpět se stejným počtem vstřelených branek. Dá se tedy očekávat ofenzivnější fotbal z obou stran. „Já jsem hlavně rád, že v posledních dvou nebo třech zápasech už jsme zase po tom menším útlumu hráli takový fotbal, jaký hrát chceme. Doufám, že na to navážeme, hlavně na tu výhru s Opavou, kdy ten fotbal byl dobrý, ale zase musíme brát sílu Jablonce. Přijede trochu jiný soupeř a my se s tím budeme muset vypořádat.“

Vrba: Hubník už trénuje a zkusí to za béčko

V uplynulých týdnech nemohli plzeňští trenéři počítat hned s několika hráči, kteří si plnili reprezentační povinnosti. „Trénovali jsme s dvanácti hráči a odehráli jsme i modelový zápas s B týmem. Od čtvrtka už máme všechny hráče pohromadě a připravujeme se na tu těžkou sérii, která nás v dalších týdnech čeká,“ říká Pavel Vrba.

Jak vypadá situace ohledně kapitána Romana Hubníka, který vinou zranění zatím v letošní sezoně ještě do soutěžního utkání nezasáhl? „Roman Hubník už se zapojil do tréninku. Měl by o víkendu odehrát zápas za béčko, abychom zjistili, jak je na tom po zdravotní stránce. Pokud bude v pořádku, tak potom uvidíme, jak ho případně využijeme v těch dalších utkáních,“ nastínil nejbližší dny hlavní trenér.

„Jablonec vždycky patřil k těm mužstvům, která byla na špičce a hrála o poháry. V poslední době to mají dobře poskládané, mají kvalitního trenéra, takže určitě patří k top týmům v Česku a nás čeká těžká zkouška. Aktuálně se drží na třetí příčce v tabulce – to jen svědčí o obrovské kvalitě soupeře.“

Informace pro fanoušky

Zápas s Jabloncem začíná v 18:00, brány Doosan Areny se otevřou tradičně 90 minut před výkopem, tedy v 16:30. Do Štruncových sadů ale ale vyplatí vyrazit včas, je pro vás nachystaný bohatý doprovodný program!

15:30 Otevírá Fortuna fotbalová střelnice – vašim úkolem bude nastřílet co nejvíce branek a vyhrát tak nejen poukázku na 10 000 Kč do Viktoria shopu, ale zároveň postoupit do poločasové soutěže, kde můžete vyhrát dresy Viktorky v hodnotě 100 000 Kč pro celý sektor! Střelnice pro vás bude otevřena až do 17:45.

16:00 Uvedení klubových legend na Pamětní místo Brány borců spolu s unikátní autogramiádou Františka Plasse a Pavla Horvátha.

U Památníku Brány borců bude i venkovní stánek s občerstvením. Právě zde je pro fanoušky připravený dárek. Kdo si zakoupí dvě piva Gambrinus, dostanete zdarma speciální vratný kelímek v barvách klubu a chipsy Lays. Akce na kelímek platí pro prvních 300 fanoušků.

Pivovarská lávka v zápasový den uzavřena nebude.

V prodeji bude tradiční zápasový magazín Viktorián za 19 Kč, naleznete v něm spousty zajímavých informací před samotným zápasem.

Vstupenky jsou stále v prodeji, můžete si je pořídit následujícím způsobem:

  • Ve Viktoria shopu (v den zápasu od 9:00 do 15:30, poté na pokladnách i se vstupenkami na utkání v Českých budějovicích)
  • Na všech prodejních místech Plzeňské vstupenky
  • Online na webu Plzeňské vstupenky
  • V mobilní aplikaci

Partnerem zápasu s Jabloncem je Porsche Plzeň.

Mgr. Václav Hanzlík, PR manažer,

FC Viktoria Plzeň a.s.

www.fcviktoria.cz